• sextiotalist

    Måste hans ex vara med på precis ALLA högtider???

    Anonym (EvaP) skrev 2019-03-25 15:06:27 följande:

    Ställer frågan här för att höra vad ni tycker för jag och min fästman är inte överens.

    Han har två äldre tonårsbarn som bor hos oss varannan vecka plus att vi har ett gemensamt barn i förskoleåldern

    Vi ska gifta oss till sommaren o fick igår reda på att hans barn har bjudit in sin mamma till vårt bröllop. Min blivande man har tydligen okejat det och nu känner jag mig galen av ilska.

    Sen vi träffades så ska visst alla högtider firas ihop med hans föredetta, lyckades tack o lov styra bort julen i samband med att vårt barn kom så nu kör dem varannan. Men annars så ska ALLT tydligen firas ihop, studenten kan jag förstå men är än idag irriterad över att exet bjöds till vår dotters dop utan att jag blev tillfrågad som hon trashade på ett sätt jag inte tänker ta upp här men jag förlät det. Men vårt bröllop?????

    Hans ex är inte heller vidare trevlig utan snackar gärna mkt skit bakom våra ryggar o på sociala medier så det handlar inte om att hon är en fin vän bör tilläggas.

    Så nu behöver jag höra hur ni andra tänker? Vad ska jag göra? Hjälp mig med bra tips!!


    Klart övertramp. Alltså bjuda in folk bakom din rygg är så nonchalant mot dig, så det finns inte ord för det.

    Säg till din blivande man att du vill inhibera bröllopet och sedan gör ni upp en gemensam gästlista, som ni båda är överens om och de enda som bjuder in till bröllopet är ni, inte hans barn eller annan släkt.
  • sextiotalist
    Anonym (EvaP) skrev 2019-03-26 13:17:48 följande:
    Ha ha ha kanske inte och givetvis är det så men ingen frisk människa dyker upp oinbjuden. Eller hade du gjort det?

    Nu gifter vi oss inte i kyrkan men tänker ändå att det där är nåt man bara inte gör o speciellt inte som ett oinbjuden ex. :) Skäms åt människor som ens kommer på tanken att göra så.
    En liten knäpp idé. Men byt plats för bröllopet, meddela inte förrän vid sista minuten och till hans barn allra sist. Dvs en förnyad inbjudan där den förra inte gäller längre och plats meddelas dagen innan eller något sådant.
  • sextiotalist
    Anonym (EvaP) skrev 2019-03-26 14:42:19 följande:
    Det hade varit en raffinerad plan, hon sitter där själv o ingen dyker upp. :)

    Jag älskar honom men vi har en hel del att jobba på. Sen är jag sur på hans barn och känner inte för att ha med dem heller längre. Nu är jag på dåligt humör så kommer väl lägga sig men luften har gått ur. Jag börjar fundera på att blåsa av allt och så åker vi själva eller med några vänner till LAS Vegas och gifter oss istället. Känner inte för konstiga energier på vårt bröllop.

    Egoistiskt kanske men nån gång måste man få vara det också.

    Ska prata med honom ikväll iallafall och se vad han tycker om mina planer.
    Om det är någon gång man får vara egoistisk så är det väl ens egen bröllopsdag. Det är inget som någon annan har rättighet att delta i.

    (Sedan kan ju självklart hur man lägger upp bröllopet påverka relationer, men relationen till hans ex är ju som den redan är)
  • sextiotalist
    Anonym (...) skrev 2019-04-03 20:15:27 följande:

    Men varför blir ni ihop med de här männen som redan misslyckats i en relation? Det är mycket ovanligt att någon bryter upp med barn inblandade utan orsak!

    Skaffa inte barn med dem och gift er för sjutton inte!

    Detsamma gäller självklart omvänd könsfördelning.


    Absolut är det en orsak, en orsak kan vara att två personer inte fungerar tillsammans, en annan orsak kan vara att kärleken tar slut. Så att två bryter upp innebär inte att det är två personer som beter sig illa.

    Däremot så måste jag protestera mot det du skrev, det finns många fungerande nyfamiljer, med gemensamma barn och där en har barn sedan tidigare. Jag är ett exempel (25 år tillsammans och trivs lika bra ihop fortfarande är väl ett kvitto) och jag fler härinne. Brumma t.ex.

    Sedan är jag rätt säker på att alla har misslyckade relationer bakom sig, ibland finns det barn också inblandade. Det är en erfarenhet i livet.
Svar på tråden Måste hans ex vara med på precis ALLA högtider???