Inlägg från: Anonym (Minns) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Minns)

    Synd om min son?

    Nej ts, det är absolut inte synd om din son men jag upptäckte själv när jag blev mamma hur elaka andra kvinnor, inte minst andra mammor kan vara. Och då har jag varit hemma med varje barn i tre år (jobbat deltid på kvällar och helger), lagat nyttig mat, varit kärleksfull, närvarande och bekräftande, gått på mycket öppen förskola, varit ute och lekt varje dag, roliga utflykter mm.

    Likväl är det andra mammor som varit ett stressmoment. Bvc-sköterskor är heller inte alltid så roliga, även om dom inte har nåt att anmärka på utan tycker att allt är bra.

    Dom trevliga har faktiskt varit pappor, har helt omvärderat feminism och systerskap sen jag fick barn...

  • Anonym (Minns)
    LP79 skrev 2019-03-25 20:11:40 följande:

    Jag är enda barn med föräldrar som fick mig kring din ålder. Mina far- och morföräldrar är döda men de enda jag hade en relation till var farföräldrarna. Jag växte upp med att fira jul osv med pappas släkt men det betydde inte att jag i längden har en nära relation med dem. Med åren tappade min familj kontakt med många i släkten. Jag har själv noll kontakt med dem. Mammas sida av släkten känner jag mig närmare rent emotionellt trots de bor på andra sidan jordklotet, men det är väl inte direkt så att jag har någon kontakt med dem heller. Jag lekte inte alls med far- och morföräldrar utan mer med kusinerna som jag inte heller träffat sedan kanske högstadiet.

    Jag har vänner som jag fått genom skolan och alla möjliga andra ställen. Jag har aldrig saknat att ha syskon. Det finns ändå inga garantier för att man kommer stå varandra nära som syskon. Saker händer i livet. Älska ditt barn, ge honom möjlighet att träffa vänner genom fritidsaktiviteter, skolan och på andra sätt. Uppmuntra honom till att träffa folk och forma relationer med både män och kvinnor samt inom olika åldersspann samt olika socioekonomiska cirklar. Han kommer klara sig.

    Och kom ihåg att det är stor skillnad mellan att vara ensam och känna sig ensam. Man kan känna sig ensam och övergiven i ett rum med tusen människor eller ha massor med vänner men ändå känna så. Medan man kanske har en handfull men extremt nära vänner och aldrig känner sig ensam. Fokusera på att lära ditt barn den skillnaden.


    Nej, det är faktiskt en stress för barn rent psykologiskt att få syskon. Jag är mellannamn själv med två år mellan varje syskon men inte hade vi varandra som kompisar?! Meningen är ju att man ska ha kompisar, inte umgås med sina syskon. Jag har haft bästisar som varit ensambarn och dom har varit väldigt sociala och haft många vänner, dessutom väldigt stark självkänsla!
  • Anonym (Minns)
    jeanette02 skrev 2019-03-25 21:49:38 följande:

    Så sant så sant. Sån jämförelsehets och skrytande upplevde jag, umgicks minsta möjliga med ansra mammor när barnen var små, nu är de äldre så fungerar det bättre tycker jag.


    Jo fast det är tvärtom också. Tävling bland karriärmammor att tycka sämst om att vara föräldraledig, längta tillbaka till jobbet, skämta om att man är en ?bad mom? osv. Ibland kände jag mig utfryst för att jag gick så in för att anpassa mig efter barnen. Jag hade redan levt ett rikt liv när dom föddes och fick dom ganska sent plus att jag visste att dom inte är små för evigt. Hur man än gör är det fel. Antingen är man för ?dålig? eller ?för bra?.
Svar på tråden Synd om min son?