Inlägg från: Anonym (Inte synd om sonen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Inte synd om sonen)

    Synd om min son?

    Han kommer få det bra!

    Jag är uppvuxen som ensambarn, ingen kontakt med kusinerna då dessa fanns på pappas sida som försvann när jag var liten. Sporadisk och knapp kontakt med farmor och farfar. Morfar död innan jag föddes, mormor alkoholist så mamma undvek henne.

    Är alltså uppvuxen med mamma och bonuspappa. Jul, påsk, skolavslutningar, student, mm var det bara vi. Har ALDRIG känt mig ensam. Mamma köpte alltid 4-5 påskägg eftersom hon visste att de flesta andra barn fick av farmor o farfar mm. Jag fick 1 påskägg av katten, 1 av undulaten osv.

    Saknade aldrig syskon, hade ju kompisar att leka med.

    Min mamma var 30 när hon fick mig, så lite yngre än dig men vad spelar det för roll!

  • Anonym (Inte synd om sonen)
    Anonym (J) skrev 2019-03-25 21:18:43 följande:

    Blev så glad av ditt inlägg.. vilken fantastisk mamma. Påskägg av undulaten :D.. underbart!


    Ja visst var det sött :)
  • Anonym (Inte synd om sonen)
    Anonym (P) skrev 2019-03-27 18:45:15 följande:

    Ni gör såklart som ni vill och känner är bäst för er. Att skaffa ett syskon bara för sonens skull är väl inte heller rätt väg att gå, men jag vill dela med mig av min erfarenhet i vuxen ålder.

    Jag har syskon och vi har väl högst skaplig kontakt. Vi bor i olika städer allihop och har väl inte jättemycket gemensamt förutom just släktskapet. Nu har vi dock precis begravt vår pappa som dog relativt ung väldigt plötsligt. Och jag måste säga att det har varit ett fantastiskt stöd att ha mina syskon i denna situation! Det hade varit oerhört tufft att behöva ta alla beslut själv och ordna med allt det praktiska helt på egen hand (att det var så mycket praktiskt att ta tag i när nån dör har aldrig slagit mig tidigare). Nu har vi kunnat dela upp många saker som måste göras och gemensamt kunna planera begravning mm. I den här situationen hade jag verkligen saknat att ha syskon om jag inte haft några! Ni är själva inte så unga så ni kommer förmodligen dö ifrån er son när han själv inte är så gammal. Då har han ju visserligen sin storebror när det gäller pappan iallafall.


    Och jag som ensambarn kan berätta hur det var när jag var 27 år och begravde min mor som dog alldeles för tidigt.

    Visserligen var det bara jag som var dödsboägare, men allt det praktiska, begravningsbyrå, begravning, städa och sälja hus, mm mm stöttade min man mig i. Så jag var aldrig ensam eller kände mig ensam. Det var inte svårt heller. Alltså det praktiska. Att begrava sin mamma är något helt annat.

    Tyckte det var skönt att få styra själv o h slippa tjafsa med syskon om allt ifrån arv till hur gravstenen skulle se ut.
  • Anonym (Inte synd om sonen)
    Vikvik9 skrev 2019-03-27 18:31:20 följande:

    Jag vet många ensambarn som har ett jättebra liv med kompisar och så. Finns också jättemånga med syskon som har det skit.

    Ge barnet en jättebra uppväxt så är det nog inga problem.

    Men klart det hade nog varit kul med iaf ett syskon. Vad händer om barnet dör? Då har ni inget.

    Sen att skaffa barn när man är över 40 är väl inget stort problem. Men risken att farföräldrar dör är stor. När ingen är 10 är farföräldrarna typ över 80.

    När ungen är 20 är farsan 60, inte så jättehärligt. När jag var 20 var min pappa 56.


    Usch, hur kan du skriva så, om barnet dör?

    Och vadå, att vara 20 när pappan är 60 är knappast någon fara. De som lever bra är oftare piggare vid 60 än många vid 45-50.
Svar på tråden Synd om min son?