Inlägg från: tvillingmammaVastmanland |Visa alla inlägg
  • tvillingmammaVastmanland

    Bebis utbrett eksem

    Min son hade atopiskt eksem och vi fick Mildison plus kortisoncreme på recept från läkare, vi tyckte dock att Mildison var en jättedålig creme, åtminstone för vår son. Det som fungerade bäst för vår son var en fetare kräm, Locobase Repair med naturidentiska fetter, finns på apoteket.

  • tvillingmammaVastmanland

    Min son hade atopiskt eksem och vi fick Mildison plus kortisoncreme på recept från läkare, vi tyckte dock att Mildison var en jättedålig creme, åtminstone för vår son. Det som fungerade bäst för vår son var en fetare kräm, Locobase Repair med naturidentiska fetter, finns på apoteket.

  • tvillingmammaVastmanland

    Förlåt, jag mindes fel, Mildison var bra. Et som fungerade för oss var Mildison i kombo med Locobase Repair. Miniderm hette den krämen som läkaren skrev ut som intefunkade för oss.

  • tvillingmammaVastmanland
    Mamman2018 skrev 2019-03-27 17:20:08 följande:

    Jag tycker att vi smörjer enligt konstens alla regler och vi försöker verkligen inte trappa ned för snabbt. Huden kan vara fin i flera dagar/veckor när vi smörjer 1-2 ggr om dagen men när vi försöker ha en dags uppehåll så kommer eksemen som ett brev på posten. Blir så ledsen över det. Är det verkligen så att det SKA försvinna om man smörjer "på rätt sätt"? Hon känns heller inte längre torr då vi vräker på med mjukgörande. Men ja vi kanske ändå ska smörja fler gånger?

    Fint att höra att det är bättre för ett av era barn. Vi hoppas verkligen att våren och sommaren ska göra sitt.

    Hur gör ni som har envist eksem, smörjer ni dagligen med mildison/annan starkare kortison under långa perioder? Vi har som sagt inte kunnat sluta, fastän att vi säkert hållt på 2-3 månader.. men alternativet är ju en bebis som får en hemsk tillvaro med klåda :/


    Vad har ni för mjukgörande creme, prova att byta, diskutera detta med bvc. För vårt barn fungerade Locobase Repair bra, det är en helt annan creme än Miniderm, med hudidentiska fetter, vårt BVC rekommenderade detta.
  • tvillingmammaVastmanland
    Mamman2018 skrev 2019-03-28 21:07:05 följande:

    Tack snälla för alla tips. Locobase hade vi men den fungerade inte alls för oss. Den la sig bara ssom ett lock, utan att återfukta. Vi har använt essex med karbamid som vi är jättenöjda med, men nu är den såklart restad från apoteket. Så nu varvar vi miniderm med det vi har kvar med essex. Vet dock inte rikrigt vad vi skafår göra när essexen är slut, känns som att vi vill varva minidermen med något fetare också.

    Nu tänkte vi testa att smörja flera gånger om dagen med mjukgörande för att se om det blir bättre. Hoppas!! Vi har kört 2-3 ggr innan.

    Gällande mat äter jag typ bara potatis, ris, kyckling, kött, avokado, grönsallad, kaffe och banan. Så tycker ju inte att det ska vara något av de som ska vara särskilt allergent..


    Nej maten låter verkligen inte allergen. Men bäst kanske ändå att konsultera läkare? Har ni torr inomhusluft, kan det påverka? Annan dålig luft av något slag? Vad använder ni för tvål, tvättmedel etc? Grumme oparfymerad tvättsåpa och Neutrals tvål och schampoo är bra tycker vi. Se till att ha extrasköljningar i tvätten är ju förstås också jätteviktigt, de flesta tvättmaskiner sköljer dåligt.

    Min sons eksem, när han gick på förskola, blev mycket värre av stress, vi märkte att han stressades av förskola och eksemen blev mycket bättre när han var hemma längre perioder.

    Finns det någonform av stress i familjen som kan påverka?

    Känner verkligen för er och ert lilla barn, hoppas det blirbättre snart.
  • tvillingmammaVastmanland
    Mamman2018 skrev 2019-03-29 20:47:08 följande:

    Ja vi ska träffa läkare inom kort, så vi hoppas såklart få något utredning där. Ja inomhusluften är torr, såsom den är på vintern. Men vet inte riktigt vad man kan göra åt det, nya hus är ju lite så.. japp allt annat har vi tänkt på.

    Hm, ja jag vill ju verkligen tro att hon har det bra här hemma. En del skrik och grin när det ska sovas då hpn har svårt att komma till ro, men annars är det ett väldigt kärleksfullt hem!

    Något vi diskuterat idag är om själva smörjtekniken kan spela roll. Eller snarare tidpunkter. Vi smörjer som regel alltid på kvällen men kortison och därefter med mjukgörande någon timma efter innan läggdags. Börjar fundera om det kanske hämmar effekten fastän våra läkare sagt att det inte spelar ngn roll. Att man kanske helt enkelt ska strunta i mjukgörandet på kvällen efter kortisonsmörjet?


    Det finns ju luftfuktare, flera jag känner har börjat använda det.
Svar på tråden Bebis utbrett eksem