Inlägg från: BurningDiamond |Visa alla inlägg
  • BurningDiamond

    Transportera vår nya kattunge

    Jag har hämtat katt från både Hudiksvall och från Göteborg via tåg till Malmö, och de katterna har varit allt för stressade för att äta eller gå på låda. Jag hade med en stor "matlåda med lock", stor som ett A4 ungefär och 10-15cm hög, med sand i och jag försökte få dem att gå på dessa ungefär en gång i timmen. Jag försökte samtidigt få i dem mat och vatten (alltså inte när jag satte dem i lådan utan i samband).

    Åker ni bil kan det vara lugnare, ni kan pausa och låta katten komma ur buren i sele flera gånger på lugna ställen på vägen.

    Se också till att er transportbur håller tillåtna mått, många säljer "transportburar" som inte är godkända för katt-transport.
    En transportbehållare för katt ska ha minst följande mått:
    längd = 0,5 meter,
    bredd = 0,3 meter,
    höjd = 0,35 meter.

    www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/resorochtransporter/hundarkatterochillrar/transporterakatter.4.207049b811dd8a513dc80001664.html

    Lycka till!

  • BurningDiamond

    Och förresten, lite praktiska tips!
    feliway-spraya buren ordentligt
    ta med typ "puppy pads" att ha i botten av lådan så det går lätt att byta ut
    Ta med handdukar och hushållspapper och baby-wipes för att torka och rengöra
    Lägg med något från uppfödaren i buren så det luktar tryggt
    ta gärna också med ett gosedjur i buren som kan hålla sällskap

    Och framför allt, ta med en vilja av stål! Min ena katt grät hjärtskärande hela vägen från Göteborg, mitt hjärta gick i tusen bitar och jag kände mig som världens mest onda människa...

  • BurningDiamond
    Glinda från Oz skrev 2019-04-05 13:28:20 följande:

    Ta absolut inte ut honom i sele på vägen, risken är skyhög att han smiter. Han kommer vara rädd eller i alla fall stressad det är helt fel tillfälle att gå på promenad. Han är troligtvis inte koppeltränad heller. Jag hjälper hemlösa katter så jag har sett det här massor av gånger.


    Så länge det är en bra sele som passr så går det hur bra som helst, katten kan inte smita. Det finns katter (min uppskattning runt 20%) som stressar sönder sig i buren blir lugna i sele vid transport. Har också jobbat med katter i drygt 15 år.
Svar på tråden Transportera vår nya kattunge