Inlägg från: Anonym (Ebba) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ebba)

    Har du/ni lån och avbetalningar?

    Låter som att de möjligtvis lever för mer än vad de har råd med men inte nödvändigtvis. Låter som att ni har prioriterat konstigt. Hur kan ni ens behöva barnbidraget med två medellöner?   Ni måste ha många dyra löpande kostnader som ni borde kunna göra er av med. kolla över Elavtal, mobilabonnemang, kostnader kring boendet och liknande. Med två medellöner borde ni kunna spara massa pengar (eller använda dem likt era vänner). Se över era utgifter, är mitt tips.

  • Anonym (Ebba)
    Anonym (Int) skrev 2019-04-08 14:32:44 följande:

    Ni menar alltså att detta är normalt? Att folk faktiskt har råd att leva så här även om man har en medel lön? Och inte en låg som vi.

    Jag/vi kanske är konstiga. Verkar så eftersom dom flesta svarar att JAG borde se över min ekonomi. Och det kan jag absolut göra. Men min trådstart handlade om att jag undrade hur folk kan ha råd? OM folk köper på avbetalning och tar lån till prylar?

    Jag trodde inte att folk som jobbar i butik, som förskolelärare (för att bara nämna några vanliga yrken som inte brukar betala så jätte bra) har råd att renovera hus med hantverkare som gör allt, shoppa märkeskläder i MÄNGDER, skor, smink, dyra möbler och elektroniksaker? Alltid ha det senaste. Kanske är det så. Jag vet inte. Därför jag frågade.


    Lusigt att du nämner förskollärare då det är det jag är och jag kan lägga undan 10k i månaden om jag vill, om jag inte köper något utanför det jag behöver. Det blir en ny tv eller liknande i månaden. 
  • Anonym (Ebba)
    Anonym (Nej) skrev 2019-04-08 17:24:25 följande:
    Ett butiksbiträde får ut runt 15000 kr och en förskollärare får ut runt 22000kr så det skiljer sig rätt mycket mellan dessa grupper
    Det stämmer. Förskollärare tjänar 27-35k medel i den åldern som TS är i. Inte så vanligt att tjäna så mycket av att stå i kassan på en butik tror jag.
Svar på tråden Har du/ni lån och avbetalningar?