• isolande

    Första förlossningen gick hemskt, hur gick andra?

    Första förlossningen blev ett trauma, 4 dygn av värkar och minnesluckor sista delen, barnet andades inte när hon kom ut, jag fick operera ut moderkakan osv... Jag upprepade flera ggr att jag inte orkade mer och att de fick skära ut barnet, men ingen lyssnade på mig. Hade jag haft möjlighet att ta livet av mig hade jag gjort det, så fruktansvärt upplevde jag det. Gick i samtal efteråt.

    Ville dock ha ett andra barn och blev medvetet gravid igen efter ett år för att inte ha "rostat igen" för mycket. Gick på auroramottagning och planerade för vaginal förlossning igen eftersom jag är lika rädd för kejsarsnitt.
    Vi kom överens om att jag fick 12 timmar på mig från att jag kom till sjukhuset, därefter skulle bebisen ha kommit ut på ett eller annat vis. Jag fick även en epiduralpump i tidigt skede, nästan direkt jag kom in, så att jag inte skulle behöva vänta på läkare när det blev för jobbigt.

    Andra förlossningen blev en skolboksförlossning, enligt barnmorskan. Lugnt och fint gick det och bebisen kom ut efter 10 timmar. Jag är så nöjd med att jag vågade föda vaginalt igen och fick uppleva den där naturkraften som alla pratar om.

Svar på tråden Första förlossningen gick hemskt, hur gick andra?