• lövet2

    Min man sa att jag är tjock

    Har du verkligen gått upp en massa i vikt? Eller är det bara så att kroppen förändrats efter 3 graviditeter (varav en ganska nyss)?

    3 graviditeter sätter sig runt midjan. När jag fått mitt 4:e barn, så blev jag sjuk. Gick ner i vikt och lades in på sjukhus när jag vägde 43 kg. Var jag smal om midjan? Nix! Lite bilringar och grejor trots min låga vikt. Effekten av 4 graviditeter.

    Det är 6 månader sedan du fick barn. Om ett halvår till har kroppen återhämtat sig helt, och då ser du om du behöver göra något åt vikten. Under tiden kan du fundera på om du verkligen väger för mycket, eller om du bara tror det.

  • lövet2
    Anonym (Tjock) skrev 2019-04-14 23:33:20 följande:
    Jag väger nog lite för mycket men det mesta kanske handlar om att kroppen förändrats och att jag på nåt sätt insett det nu. Det känns inte helt bra, tycker om kläder å vill att de ska sitta snyggt. Tycker om att vara naken med min man och vill kunna vara det och inte behöva skämmas. Vill inte behöva gå i långbyxor och stor tröja i sommar.
    Det är en sådan där grej man måste acceptera. Efter ett barn kan man se ut nästan som förr, med tur och lite träning. Efter tre barn gör man det inte. Du måste få dig själv att inse, att din förändrade kropp inte är något att skämmas över. Du ska vara stolt över att du gått i genom tre graviditeter och fött tre barn. Det har inte din man gjort. Lätt för honom då att kommentera din kropp på ett okänsligt sätt!

    De här i tråden som ser ned på dig för att du gillar choklad, och tycker att bara smala människor är bra människor, de har antagligen inte fött barn. Tja, kanske ett barn, men knappast tre. De vet inte hur du ser ut, de vet inte vad graviditeter gör med kroppen och de är uppenbarligen utseendefixerade. Du behöver alltså inte lyssna på dem. Lyssna på din kropp i stället! Den kommer att tala om för dig att den inte hämtat sig än. Att den är lite sliten efter barnafödande och att den behöver lugn och ro, sömn, näringsriktig mat och lagom med motion. Den behöver absolut inte skamkänslor och hetsbantning.
  • lövet2
    Anonym (Tjock) skrev 2019-04-18 22:43:19 följande:
    Jag har tittat lite på 5:2 metoden. Kan den vara nåt? Jag har ingen våg hemma som funkar så jag kan inte räkna ut mitt BMI exakt. Nu ser det kanske lite ut som att jag ska banta för att min man så att jag va tjock men riktigt så är det inte. Det fick väl mig på ett sätt att tänka till men jag vet att han inte mena nåt illa. Jag har sagt till honom hur jag kände och han sa att han tyckte han kunde säga ärligt nu då vi vart tillsammans så länge. Sen förstår han ju att själva ordet tjock var lite laddat för mig. Han tycker ju att jag är fin och jag vet att han tänder på mig och älskar mig.
    Den stora frågan då är: Ammar du? För i så fall ska du inte ens tänka på ordet bantning. Ammar du inte, så är det bättre om du i första hand försöker komma i form genom att röra dig mer och kanske styrketräna. 6 månader efter en förlossning, så är det musklerna runt magen som behöver tränas upp och hud som behöver dra i hop sig. Bantning gör inget positivt för dina muskler eller din hud.
Svar på tråden Min man sa att jag är tjock