Inlägg från: Anonym (Annika) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Annika)

    Kvinna 45+, hur ska en man se ut?

    Jag tror inte att någon manlig släkting har kommenterat min kropp negativt, men om någon gör det så måste man kunna skaka av sig det! De kan ha sagt det av massa olika orsaker - projicera sin egen osäkerhet över sin egen kropp, missriktad välvilja, osv. Men du får inte låta din rädsla över att andra ska tycka negativt om din kropp hindra dig från att dejta!
    De flesta av oss har inte perfekta kroppar, och det är inget som någon kräver heller! Jag är medveten över mina skavanker, och om jag träffar någon är jag säker på att han inte heller är perfekt, men det gör absolut ingenting! Ett glatt leende, en närvarande blick, trevligt uppförande, gemensamma intressen, mysiga kramar osv går före modellutseende alla dagar i veckan!
    Om man nu ska prata vikt, som verkar vara det du tänker mest på, så är vi kvinnor olika i vad vi föredrar. Om man träffar någon i verkliga livet tror jag inte man tänker så mycket på det, men t. ex. på Tinder, där man ser bilderna först, så blir det nog en lite större del av helhetsintrycket. När jag och en kompis satt och swipade ihop märkte jag att hon föredrog de som jag skulle kalla magra, och dissade de som hade typ 10 kg för mycket. De killarna tyckte jag såg perfekta ut, kroppsmässigt! 
    Så jobba på ditt självförtroende och känn dig säker på att det finns många tjejer som kommer att uppskatta dig! Skrattande

  • Anonym (Annika)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-15 12:17:31 följande:
    Ja, det är bra att folk har olika smak. Det sägs att det finns nån för alla. Och alla har vi olika erfarenheter. Jag har en bekant som är kraftigt överviktig. Skulle vi vara på stranden med bekanta så skulle ingen säga nåt om hans kropp. Jag skulle få nån kommentar. Det är bara så det är. jag vet inte varför.
    Men frågar du folk vad de tycker? Eller kommenterar du andra? Varför kommenterar andra dig hela tiden? Eller är det vissa osmidiga personer bara? Eller hör du inte kommentarer riktade mot andra?
  • Anonym (Annika)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-15 12:52:52 följande:
    Det har mest varit att man är så smal. De flesta i släkten tränar inte och är runda. Så det sticker kanske i ögonen på dom. När jag blev lite rund själv var en snabbt där och kommenterade det.
    Sen är jag lite kobent, tror jag det heter. Ärvt det. Inte lika snyggt utvecklade vadmuskler som de flesta andra, så det är ju inte bra.
    Ja, men då är det ju att dina släktingar har dåligt samvete över att de inte är lika duktiga på att träna och lika smala som dig. Då kan de inte låta bli att känna lite skadeglädje när du lägger på dig ett par kilo. Helt fel av dem, så klart! Ta inte åt dig!
    Våga acceptera dig själv som du är! En kille med sjukt dåligt självförtroende vinner inga tjejer! 
  • Anonym (Annika)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-18 08:50:56 följande:
    Nej, det är sant, jag vet inte hur man gör. Tjejer jag träffat IRL har gillat att prata med mig och så, och när jag känt lite kemi, så har jag försökt.
    På dejtsidor är det nästan ingen som bseöker min profil, eller skriver.
    Hur gör ni?
    Jag kan bara svara för mig själv, men jag läser namnet (heter du något som de flesta tycker är ok?), kollar åldern (stämmer den?), avstånd från mig, bilderna och presentationen. 
    Du bör ha flera bilder. De ska var olika, du ska inte bara byta tröja, men ändå se likadan ut på alla... Be någon hjälpa dig att ta bra bilder! (kanske lägga en slant på att få hjälp av en fotograf?) Leende är viktigt! Bilderna får gärna visa dig i olika situationer om representerar dig. På en stubbe i skogen med en mugg kaffe, på en plats med fin utsikt ståendes vid din cykel, på en uteservering, rockkonsert, när du bakar bullar, el. dyl. Ta din snyggaste bild som din första, och testa att byta förstabild.
    Presentationstexten är viktig! Jag är inte så noga med att den ska vara rolig el. dyl - en lista funkar också. Det viktiga är att den innehåller lite fakta - bostadsort, ev. barn,  yrke/utbildning, intressen, om man söker seriöst, osv. Gärna något tjejen kan svara på, t.ex om du skriver om dina drömresmål kan du avsluta med att fråga vilka som är hennes?
  • Anonym (Annika)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 07:02:11 följande:
    Varför är mina åsikter och vad jag tror irrevelant? Du menar att det inte finns nån sanning i mina påståenden?
    Jag tycker mig se att kvinnor i min ålder är utseendefixerade. I var och varannan dejtprofil står det att hon tränar, och vill ha en man som är mån om sitt utseende och kropp. Bilder från gymet har de också.
    Jag tränar, men skriver inget i min profil om det, för jag vill inte att kvinnor ska få förväntningar att jag har en superkropp.
    Jag hoppas ju att om jag eventuellt skulle träffa en kvinna, så tycker hon om mig mycket för min personlighet och inte stirrar sig blind på detaljer på min kropp. Och absolut inte kommenterar och anmärker på mig.
    Det skulle kännas skönt och avslappnat om man träffade en sån kvinna.
    Jag tror att det är ännu fler män som har träningsbilder... Att en man eller kvinna har med det innebär inte att de är jättefixerade vid andras utseende och brukar säga taskiga kommentarer! De vill bara verka friska och aktiva själva, alltså göra ett gott intryck på den som swipar.
    Jag tycker att du kan ta med att du tränar, eftersom många tjejer också gör det (eller skulle vilja börja) och då har ni något gemensamt att skriva om. Skriv t. ex. "tränar på gym ibland" eller "ett par gånger i veckan", så är det ingen som missförstår. 
    Vad står det i din presentationstext? Vilka bilder har du? 
  • Anonym (Annika)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 09:50:29 följande:
    Jag är introvert och aldrig ute bland folk, så nätdejting är enda chansen för mig.
    Krogen var inte min grej. Eftersom folk har problem med mitt utseende så är det bäst att inte vistas ute på sånt.
    Om du ska ha någon chans att hitta en tjej får du nog räkna med att behöva vistas bland folk... Den du träffar kommer säkert att vilja gå på restaurang, spela bowling, dansa, gå på släktmiddag, 50-årsfest osv. 

    Du måste förstå att folk skiter fullständigt i hur dina vader ser ut! Gå ut och vistas bland folk, gå en buggkurs, gå på vinprovning, quiz eller vad som helst.

    Att en kille är social, har självkänsla, kan föra sig bland folk och är någon jag kan ta med mig på nästa kräftskiva utan att skämmas är tusen gånger viktigare än hur han ser ut! Du måste förstå att det är ditt självförtroende och din självbild du måste jobba på!

    Som en liten anekdot kan jag berätta om en kille jag träffade på krogen en gång. Han var så himla trevlig, smart och charmig. Dock var han 15 år äldre än mig, jobbade utomlands och vägde 130 kg. Helt fel, enligt mina kriterier, men jag kan inte låta bli att tänka på honom ibland...
  • Anonym (Annika)
    Anonym (Målsättning) skrev 2019-04-19 10:29:21 följande:
    Att män har med det är inte konstigt. Det är manligt med muskler och män med snygga kroppar hyllas för det. Det uppmuntras alltså att vara muskulös som man.
    Jag beskriver min personlighet och mina intressen, vad jag gillar.
    Har ansiktsbild och helkroppsbild.
    Är personligheten och intressena sådana som du tror lockar kvinnor? Ser du glad och trevlig ut på bilderna? Kommer en tjej som ser din bilder och läser din text känna att du är en kille som kommer att tillföra hennes liv positiva saker? (Du vill ju inte framstå som desperat, osäker och någon som behöver hjälp)
  • Anonym (Annika)
    Försök träffa en kvinna du gillar är mitt råd. Har du tur gillar hon dig tillbaka och annars får du söka vidare. Se till att ha ett stort umgänge så att du träffar nya människor i olika sammanhamg så ökar chanserna att träffa någon.
    Anonym (Alexander L) skrev 2022-03-03 09:05:34 följande:
    Så om man träffar en tjej som man blir ihop med, så handlar det om tur.
    Om man inte träffar en tjej och blir ihop med, har man otur då?
    Hon skriver att om du träffar en kvinna som du gillar kanske du har tur att hon gillar dig tillbaka. Det är ju tyvärr inte alltid som ens känslor är besvarade (oavsett kön) 
    Det handlar faktiskt lite om tur om man träffar någon (råkar hamna på samma fest, gå till samma uteställe, använda samma dejtingapp, etc) men mesta handlar det om hur man är som person, hur man beter sig, åsikter, kommunikationsfärdigheter, utseende, osv.
Svar på tråden Kvinna 45+, hur ska en man se ut?