Inlägg från: Anonym (kille) |Visa alla inlägg
  • Anonym (kille)

    Killar - feminist som tjej?

    Nej, skulle aldrig kunna vara ihop med en feminist. Jag vill ha någon som tror på alla människors lika värde och jämställdhet, inte någon som tycker kvinnor är värda mer än män.

  • Anonym (kille)
    Anonym (...) skrev 2019-04-18 15:50:11 följande:
    Ni män tror alltså att en feminist är en riktig jävla häxa som hatar män och vill trycka ner dem så gott det går? Fyfan vad ni har missuppfattat allting. Tycker jag läser detta ständigt. En feminist VILL ha jämställdhet och ser till alla människors lika värde. Vill du som man också det så är det en feministisk värdering hos dig. Vi tycker inte att vi är mer värda än män, men vi tycker att vi har LIKA MYCKET värde som en man. Tror du dejtat fler feminister än du tror. Alla vill inte skära halsen av dig för att du tjänar mer..
    Vad du kallar dem för får stå för dig, jag tror som sagt INTE att feminismen kämpar för verklig jämställdhet utan snarare att de kämpar för rättvisa men enbart om kvinnor drabbas, får kvinnor det bättre än män så är det helt ok för feminismen. Har du någonsin hört en feminist stå upp för orättvisor som drabbar män?

    Snarare är det du som verkar har noll koll på vad feminismen är och enbart gått på den allmänna och rätt felaktiga myten om att feminismen skulle stå för jämställdhet när verkligheten är att feminismen är splittrad i en mängd olika ideologier som alla har olika uppfattningar om vad jämställdhet betyder och hur den ska uppnås. Och där vissa av dem (tex radikalfeminismen) är väldigt extremistisk och strider mot alla demokratiska principer.

    Att de inte vill skära halsen av mig vet jag redan, jag pratar om synen på jämställdhet och rättvisa inte om halshuggning.
     
  • Anonym (kille)
    Anonym (Hanna) skrev 2019-04-18 16:06:17 följande:
    Skulle aldrig kunna vara ihop med en kille som inte vet definitionen av ordet feminist. Så avtändande med okunskap.
    Jasså säger du det, jag tror snarare att det är du som är okunnig när du tror att feminismen är homogen och tycker likadant.  Du borde lära på lite mer om feminismen och alla dess OLIKA ideologier innan du kallar andra för okunniga.

    Definitionen av feminism är INTE jämställdhet om det var det du trodde. Feminism är en RÖRELSE som säger sig kämpa för jämställdhet men verkar ha väldigt olika syn på vad jämställdhet betyder och hur den ska uppnås. En rörelse som säger sig kämpa för jämställdhet är INTE samma sak som jämställdhet. Det är lika korkat som att tro att kocken som lagar maten ÄR maten.
  • Anonym (kille)
    Anonym (?) skrev 2019-04-18 16:24:38 följande:
    Vad hindrar män som känner sig diskriminerade att dra igång maskulinism för att komma till rätta med områden där männen påstås vara förfögdelade?
    Ingenting, och faktum är att såna processer redan finns för både män och kvinnor. För du tror väl inte att feminismen har patent på jämställdhet?

    Men vi pratar om feminismen och eftersom feminismen INTE bryr sig om orättvisor som drabbar män (vilket du bekräftar när du säger att män får väl göra en egen rörelse) så är det fel att påstå att feminismen jobbar för jämställdhet. 
  • Anonym (kille)
    Anonym (Hanna) skrev 2019-04-18 16:31:27 följande:
    Du menar på samma sätt som män bör ryta till och säga ifrån att nu är det nog med ofredande av kvinnor?
    Som sagt, det är precis den här sektliknande mentaliteten som gör att de allra flesta tar avstånd från feminismen. Så gott som hela befolkningen säger sig vilja ha jämställdhet, av dessa är det enbart 27% som säger vara feminister, men denna lilla minoritet tror sig vara de enda som tror på jämställdhet och att övriga 73% då är mot jämställdhet.

    Och det tar oss till TS orginalfråga, om man vill ha en flickvän som är feminist. Varför skulle någon vilja ha en flickvän som tycker att alla som inte tycker som hon är för att ofreda kvinnor? 
  • Anonym (kille)
    Anonym (?) skrev 2019-04-18 17:10:16 följande:
    Ingen ism har patent på jämställdhet, det är det enda du har rätt i. Sedan dribblar du bort dig själv.

    Feminismen jobbar för jämställdhet men det är ingen garanti för att samhället är jämställt. Jag skulle lika gärna kunna påstå att män är emot jämställdhet då männen alltid motarbetat kvinnans frigörelse. Därför har män aldrig varit för jämställdhet. Kvinnan har fått kämpa själv med sina medsystrar. Om någon känner sig diskriminerad så gör man något åt det. Kvinnorna har kämpat i alla år. Vad gör männen?
    Fel, feminismen jobbar för vad DE påstår är jämställdhet, men alla har olika uppfattningar av vad jämställdhet är. Däremot verkar varje feminist tro att just hennes version av jämställdhet är den enda rätta och alla andra har såklart fel.

    Vad gör männen? Bara den frågan visar ju vilken svartvit könsdiskriminerande syn du har på världen. Om en stor del av männen inte samarbetat med kvinnor så hade det aldrig skett några förändringar, Du verkar tro att feminismen fixat jämställdhet helt på egen hand, du har väldig fel. Feminismen visade missnöjet och orättvisorna, själva förändringen genomfördes av både kvinnor OCH män. Man skulle nästan kunna säga framförallt män eftersom det var män som satt på så gott som all makt då. 
  • Anonym (kille)
    Anonym (?) skrev 2019-04-18 17:31:00 följande:
    De som aldrig klarade av lästförståelsen i skolan har aldrig blivit framgångsrika. Du är ett pratktexempel. När du lär dig att inte lägga ord i andras mun kanske det går lättare. Du skrev själv tidigare hur många olika tolkningar av feminism som finns och sedan definierar du mig som feminismen och påstår att jag inte strävar efter jämställdhet. Ren dynga och förmodligen medveten sådan, från din sida.
    Tja, det förklarar väl varför du inte klarar av att argumentera sakligt, jag antar att du inte klarade läsförståelsen i grundskolan. Fört gnäller du om "vad gör männen", och när du får en förklaring på det så börjar du ösa ur dig intetsägande dynga. 

    Ja faktiskt är det ju ganska självklart att du inte strävar efter verklig jämställdhet om du tror på en ideologi som enbart värnar om orättvisor som drabbar kvinnor men skiter i män. Det säger väl sig själv att en ideologi som skiter i ena könet aldrig kan vara jämställd.
  • Anonym (kille)
    Cnowle skrev 2019-04-18 17:37:03 följande:

    Jag är man och trygg i det, känner mig inte ett dugg hotad av starka kvinnor. Tvärtom vill jag ha ett jämställt förhållande med ömsesidig respekt och kärlek, och där var och en kan bära huvudansvaret för saker de är bra på. Sen om man kallar det feminism eller vanligt kommunalt folkvett gör mig detsamma.


    Då har du nog totalt missuppfattat vad feminismen står för och vad den vill åstadkomma. Att vara feminist betyder INTE att vara stark. Feminismen är en rörelse som strävar efter att göra förändringar i samhället för att åstadkomma vad de påstår är jämställdhet. Det har alltså med ideologi att göra inte inre styrka. Det finns massor med starka och självständiga kvinnor som INTE är feminister, faktum är att majoriteten av alla kvinnor i Sverige och världen inte är feminister.
  • Anonym (kille)
    Anonym (Nätdejting4ever) skrev 2019-04-18 18:06:16 följande:
    Ja, lite samma här. Varför de radikalaste av de radikala ratas är i mitt fall också av självbevarelsedrift/sunt förnuft - om hon inte gillar mig, varför skulle jag då gilla henne? Och omvänt.
    Jag tycker att hela dagens feminism lider av en enorm bias, även om radikalfeminismen inte är så stora procentuellt så verkar de inte direkt motarbetas eller motsägas av övriga feminister. 
  • Anonym (kille)
    Anonym (?) skrev 2019-04-18 18:32:59 följande:
    Varför klarar du inte av att ge exempel på områden där kvinnan förtrycker mannen?
    Förmodligen för att ingen påstått att kvinnor eller män inte förtycks, det som ifrågasätts är feminismen inte kvinnor. Majoriteten av alla kvinnor tar avstånd från feminismen. Hur förklarar du det?
Svar på tråden Killar - feminist som tjej?