Inlägg från: Utvandraren2 |Visa alla inlägg
  • Utvandraren2

    Bröstmjölken sinar!

    Ska åka bort över natten för första gången och tänkte pumpa ut lite mjölk till min niomånaders. Men det kom nästan inte ut något! Bara någon matsked trots att jag inte ammat på fem timmar.

    Jag vill amma tills bebisen er iallafall ett år, vill inte att mjölken ska sina nu! Jag har ju haft väldigt mycket mjölk hela tiden. Hon ammar flera gånger om dagen så jag trodde att det fanns rikligt.

    Vad kan jag göra? I natt får hon leva på gröt och hemlagad mat, så det går nog bra. Men vad ska jag göra för att få upp produktionen igen?

  • Svar på tråden Bröstmjölken sinar!
  • Utvandraren2

    Tack för råden, det var detta jag också var inne på.

    Men;

    Jag har pumpat några gånger när bebisen var yngre utan problem. Det som oroade mig nu var att utdrivningsreflexen kom, kände det ?rinna till?. Men kom bara ytterst lite i ena och inget ur den andra 5 min senare. Körde pumpen från början, har en pump som ?simulerar? bebisens lek för att få igång utdrivningsreflexen. Inget hände. Tog bebisen till bröstet för att starta det, men inget hände. Satt i sängen i mörkret och luktade på bebisens tröja och gjorde en meditationsgrej som alltid brukar göra att det rinner till.

    Testade att amma nu, och tror det kom en hel del. Jag blir inte klok på det här. Men bebisen verkar väldigt nöjd nu efter två bröst, var inte så intresserad av att äta barnmat, så är kanske mätt.

  • Utvandraren2

    Ja, det där med uttorkning stämmer. När jag varit slarvig med att dricka vissa dagar har mjölkproduktionen gått ner. Har druckit mycket, och då har den kommit igång igen.

    Jag hittade felet igår. Sov på hotell i natt och skulle pumpa igår. Pumpen hade nästan inget vakum, membranet inuti slöt inte helt tätt. Det är nog slitet. (Irriterande att behöva köpa nytt då jag bara pumpat max 10 ggr och pumpen var dyr.)

    Fixade det tillfälligt genom att trycka tummen mot membranet under pumpningen. Så fick mjölken rinna ned i en kopp.

    Pumpade 1,5 dl med några timmars mellanrum. Så nog var det mjölk i brösten än. Skönt. :)

Svar på tråden Bröstmjölken sinar!