Inlägg från: Blåsippan84 |Visa alla inlägg
  • Blåsippan84

    Någon mer som haft 2 förlossningar där moderkakan fastnat? Orolig inför förlossning nr 3

    Verkar inte vara jätte vanligt att moderkakan inte vill komma ut och ännu mindre även nr 2. Det var framförallt det jag var orolig för vid andra förlossningen, men barnmorskan på mvc lugnade mig. Men klart som tusan att det blev samma sak andra gången. Dock blev det bättre efteråt då maken och sonen fick komma till postop direkt jag kom dit. Med första barnet var vi från varandra de första 6 h. Tror detta ledde mkt tills de amning ej kom igång mm. Nu väntar vi nr 3 orolig för samma "tråkiga" start efter förlossningen. Annars haft väldigt bra förlossningar som gått relativt snabbt, men då slutat så här. Nu ska jag träffa läkare om 2 v ,är i v 20 då. Vi ska lägga upp en plan kring förlossning. Nu när det närmar sig funderar jag på vad planen kan bli? Kejsarsnitt? Vill föda vaginalt men samtidigt vill jag slippa denna upplevelse att åka ifrån bebis direkt efter förlossning och sen kraftig blodförlust första dagarna efter födelse som gjort att amningen blivit förskjuten, hållt på att svimma hemma osv innan vården beslutat att ge mig blod. Undrar om någon mer varit i min sits?

  • Svar på tråden Någon mer som haft 2 förlossningar där moderkakan fastnat? Orolig inför förlossning nr 3
  • Blåsippan84
    Mia86a skrev 2019-04-23 23:14:41 följande:

    Reagerade på att vården inte gett dig blod? Hade du såpass bra värden vid utskrivning från förlossningen att du varken fick blod eller järndropp? Jag hade ?turen? att jag förlorade mycket blod direkt timmarna efter förlossningen och fick då blodtransfusion och järndropp innan de ville släppa hem oss.


    Nej, har inte haft några vidare blodvärden eller järn, framförallt inte vid andra. 2 år efter första förlossningen hade jag ett hb på 79 utan att jag visste om det då det stängts sakta och kroppen ändå anpassade sig, och jag inte kopplade ihop min trötthet och bröstsmärta med lågt hb. Så andra gången tycker jag nog de borde varit mer på, men fått känsla av vården att "allt är så naturligt" kroppen återhämtar sig är typ vad vården prentar in när jag ifrågasatte innan utskrivning. Nu är mina kärnvärden i underkant så inte på topp nu heller även om hb är ok än så länge.
Svar på tråden Någon mer som haft 2 förlossningar där moderkakan fastnat? Orolig inför förlossning nr 3