Inlägg från: Anonym (riktig vän?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (riktig vän?)

    Hur gör man slut med en kompis?

    Det låter som han inte mår så bra. Deprimerad eller liknande kanske?
    Har du varit en bra vän.  uppmärksammat att han mår dåligt och kanske bett honom söka hjälp? 


    Om du var en bra vän så hade du istället gjort kopplingen med den ökade alkoholkonsumtionen och hans övriga agerande, till att han inte mår så bra. Åtminstone gett honom en chans genom att påtala problematiken innan du avslutar vänskapen. Gett honom en möjlighet att ändra på sig.

    Det sägs som sagt att i nöden prövas vännen.

  • Anonym (riktig vän?)

    Jag hade varit helt ärlig och berättat att jag ansåg att min väns attityd är jobbig och att jag därför har svårt att umgås med honom. Jag hade bett honom berätta för mig om det är något som orsakar hans attityd och alkoholberoende. Därefter bett honom söka hjälp för sin egen skull och för att det tär på vår vänskap. Erbjudit stöd för att söka hjälp och eventuellt följt med honom om han velat.

  • Anonym (riktig vän?)
    Anonym (DumpaVän) skrev 2019-04-22 14:47:31 följande:
    Han är tyvärr sån som har svårt att prata känslor så den blir nog klurig.Jag har ju lämnat alkoholen själv pga missbruk så jag måste själv vara strikt nu när han missbrukar.Visst prövas man som vän ibland men han är en extremt envis jävel som aldrig ger sig.Jag känner därför att det inte är värt det.

    Oj, ja då låter det jobbigt för dig. Duktigt jobbat av dig att du lyckades ta dig ur beroendet! {#emotions_dlg.flower}

    Om du klarar av det så är det alltid bäst att vara ärlig med varför du inte vill umgås. Då får han åtminstone en möjlighet att ändra sig i framtiden. Det går säkert att framföra på ett bra vis...ex påpeka att du själv inte mår bra av hans beteende eller när han är påverkad. Fast det enda du kan göra är att försöka få honom att komma underfund med att du undviker honom, och då kanske han tillslut undrar varför. Då finns ett läge att ge en ärlig förklaring. 

    Det kan vara så att han redan märker av dit förändrade beteende. Men att han väljer att inte låtsas om något eftersom han inte har många vänner. Det enda du kan göra är att vara så pass otillgänglig att han vill veta anledningen. 


    Kan han möjligen ha någon diagnos som gör det svårare för honom att förstå att du försöker undvika honom?

Svar på tråden Hur gör man slut med en kompis?