Inlägg från: Anna60 |Visa alla inlägg
  • Anna60

    Att få reda på att pappa inte är pappa som vuxen?

    Besvarar frågan direkt efter med fetstil. 

    * Skall man berätta för pappa att du är egentligen inte min pappa? Nej, absolut inte.

    * Har man ett ansvar för om pappa blir arg på och lämnar mamma pga att man berättar detta? Ja, det är verkligen ditt ansvar då eftersom du väljer att berätta
    * Har man rätt att berätta detta för syskon ifall det även kan ställa till det för dem? Ja, visst har du det. Men var beredd på att de tar avstånd från dig.
    * Har man rätt att vara arg på mamma för att hon inte berättat förrän man är vuxen och hon av en orsak blev tvungen att berätta det, och hon annars förmodligen inte berättat Beror på orsaken.
    * Har man rätt att bli besviken på pappa om relationen till honom blir ansträngd eftersom han egentligen inte är pappa? Nej, han vet ju inte ens om att han inte är pappa.
    * Har man rätt att kontakta sin biologiska pappa och säga tjena jag är din 30årige son som du kanske inte visste fanns fast mer troligt var fullt medveten om men inte låtsades om av bekvämlighetsskäl? Du vet ju inte om han vet eller ej.
    * Har man rätt att vara arg på sin biologiske pappa och mamma för att man vid en tidpunkt i tonåren haft en relation med sin halvsyster, omedveten om att det var ens halvsyster och det mycket väl kunnat hänt något och att de inte ens då sa något?  DET känns ju inte kul. Så ja, där har du rätt att vara sur.
    * Har man ett ansvar för följder detta kan ha på sin biologiske fars familj och äktenskap? Ja, du har ett ansvar här. Vad vill du ha ut av att sprida ut detta? Det verkar som om inget gott alls lär komma ur informationen. Inte för någon alls. Det enda du gör är att riskera bli utfrusen av både föräldrar och syskon. Är det det du vill?

    -------

    Jag tror du skall kontakta en terapeut och dryfta detta med. Det är en alldeles för stor fråga för dig att ensam ta ställning till. Prata med din mamma. Vilken orsak hade hon att hålla tyst. Visste hon om att din pappa inte var pappa redan från början?
Svar på tråden Att få reda på att pappa inte är pappa som vuxen?