Inlägg från: Anonym (Gräddtårta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gräddtårta)

    Ni som inte vill ge era småbarn socker, hur gör ni på kalas?

    Finlandssvensk skrev 2019-05-02 12:36:26 följande:

    Hej!

    Känner att jag vill ventilera mig med andra föräldrar som inte heller ger socker till sina småbarn. 

    Har en 1,5 åring. Det har hittills gått bra vid kalas då han älskar grädde med frukt/bär. Men nu vill han ha den tårtan vi äter. Hemma kan jag göra sockerfritt fika men när vi är iväg är det värre då det inte hjälper att ta med annat.

    Måste jag ge upp hans sockerfria liv nu? Det är ju iofs inte så ofta vi är på kalas men jag hade inte velat introducera socker än...Hur gör ni andra?


    Det är en sak att undvika socker i hiskeliga mängder, men att totalt vägra socker åt sina barn är löjligt så det förslår. Hoppas du tänker på att frukt och bär är det väldigt mycket socker i......... Juice... saft.... it goes on.... 


    Ditt barn dör inte av en liten tårtbit när ni är ute eller en god glass på sommaren! Det är en väldigt skillnad på att inte låta sina barn få för mycket socker och att lära dem att ha en sund relation till socker... Dvs lära sig att äta lite och inte vräka i sig mängder. 


    Denna socker noja som finns där ute har nått vansinniga nivåer..... Ok att socker inte är nyttigt, men i små mängder gör det ingen skada!!! 


    Andas och inse att du kan inte undanhålla godis, tårtor osv i ditt barns liv för alltid. En mini bit tårta är bättre än att ge den en stor tallrik med grädde (fett till förbannelse!!!!! Inte nyttigt!!!!!!!!!) och frukt/bär.... 

Svar på tråden Ni som inte vill ge era småbarn socker, hur gör ni på kalas?