Inlägg från: Heliena |Visa alla inlägg
  • Heliena

    Sjuk ångest för livsval/ utbildning

    Jag är 29 år, än så länge barnlös (men vi vill ha och försöker få) och jag har sökt in till sjuksköterskeprogrsmmet nu i höst! Jag är också sjukt less på mitt jobb och måste bara byta yrke.. Har också massa ångest inför detta, men känner samtidigt att jag måste skaffa mig en trygg framtid både för mig, min sambo och mina framtida barn! Men såklart undrar man ju hur det ska gå om jag nu skulle bli gravid under studierna..

  • Heliena
    Sommardrömmar2020 skrev 2019-05-03 14:42:28 följande:

    Skönt att du iaf vet att det är 100% rätt. 

    Det är där jag vacklar. Jag har gått nu 10 år och tänkt, snart kommer yrket till mig. Vad jag vill bli. 

    Jag vill lära ut, helst isf till 5-6 åringar. Eftersom jag inte vill /orkar plugga till lärare så får det bli den kortare utbildnen förskolleärare. 

    Jag försöker verkligen tänka positivt. Verkligen. Men ibland kommer dom mörkare tankarna. 3,5 år . Av slit. Men jag vill inte bli någon bitter människa som jag känner att jag börjar bli. 


    Haha, jag har tänkt samma.. Jag har under 10 års tid hoppat på 3 olika universitetsutbildningar, men hoppat av efter en stund då det inte kändes rätt.. Det har varit en it-utbildning, röntgensjuksköterskeutbildning och fritidspedsgogutbildning.. Jag har sökt förskollärare och vårdadministratör och kommit in, men avböjt då det inte känts rätt. Kan knappt räkna timmarna då jag suttit och letat utbildningar och tänkt! Men INGET har känt 100% rätt.. Men nu känner jag att jag måste ta tag i det här, igen.. Fortfarande denna ångest!
Svar på tråden Sjuk ångest för livsval/ utbildning