Inlägg från: eemeliee |Visa alla inlägg
  • eemeliee

    Sjuk ångest för livsval/ utbildning

    Jag sitter i liknande sist. Är 27 år och gravid med mitt andra barn och efter föräldraledigheten, hösten 2020 ska jag börja studera till sjuksköterska med målet att slutligen bli barnmorska.

    Det känns så läskigt och jag är också orolig inför ekonomi och hur det kommer fungera att plugga med 2 små barn.

    Men det som väger över är att jag vet vad jag vill, lever bara en gång och känner att jag måste ta tillvara på möjligheten att få jobba med drömjobbet.

    Jag försöker att inte tänka så mycket på dom potentiella problemen utan att istället fokusera på det roliga och spännande. Eventuella problem får vi (jag och min stöttande sambo) lösa när dom dyker upp. Detta är lättare sagt än gjort men jag närmar mig mer och mer i alla fall ????

  • eemeliee
    Sommardrömmar2020 skrev 2019-05-03 14:42:28 följande:

    Skönt att du iaf vet att det är 100% rätt. 

    Det är där jag vacklar. Jag har gått nu 10 år och tänkt, snart kommer yrket till mig. Vad jag vill bli. 

    Jag vill lära ut, helst isf till 5-6 åringar. Eftersom jag inte vill /orkar plugga till lärare så får det bli den kortare utbildnen förskolleärare. 

    Jag försöker verkligen tänka positivt. Verkligen. Men ibland kommer dom mörkare tankarna. 3,5 år . Av slit. Men jag vill inte bli någon bitter människa som jag känner att jag börjar bli. 


    Jag är inte heller 100% säker, har aldrig jobbat inom vården och det pratas ju inte allt för väl när det kommer till både arbetsmiljö eller lön hos varken sjuksköterska eller barnmorska.

    Men magkänslan är bra :)
Svar på tråden Sjuk ångest för livsval/ utbildning