Inlägg från: Hönshjärna |Visa alla inlägg
  • Hönshjärna

    Sluta nattamma tuttig 15-månaders

    Jag hade också ett tuttigt barn... men hon sov mycket bättre än ditt- vid 15 månader vaknade hon 1-2 gånger om natten, och då var det bara bröstet som gällde. Hon blev galen om hon inte fick komma till.

    Hon klarade sig på tröst från pappan plötsligt när jag var bortrest. Vi hade bävat för de två nätterna, men det var som om hon bara förstod att mamma inte kunde komma då. Hon nöjde sig med att sova intill pappa.

    Eftersom ditt barn vaknar så pass ofta verkar det inte ha så bra sömnkvalité. Prova att läsa ?Somna utan gråt?. Många bra tips i den.

    Att låta barn skrika sig till sömns för att de ska sluta nattamma var aldrig ett alternativ för mig. Det fyller ju mest en tröstande funktion i dem åldern. Efter att jag varit borta några nätter och hon varit nöjd hos pappa körde vi på att pappa nattade. Jag sov i mjuk Bh och tajt tröja så att hon inte skulle känna brösten så lätt när hon sträckte sig efter mig. Hon började mer och mer nöja sig med att bli vyssjad än tuttad till sömns när hon vaknade.

    Jag älskade att amma, men i slutet var det lite kämpigt...

Svar på tråden Sluta nattamma tuttig 15-månaders