• Anonym (.)

    Känner du dig generad när du har sex?

    Trots två års förhållande och att vi bor ihop känner jag mig sjukt generad över sex. Jag kan för det första inte vara naken inför honom, inte ens när jag byter om...

    Så när vi har sex (på hans initiativ) måste rummet vara helt mörkt, vi måste vara under täcket hela tiden, han får inte röra eller slicka min fitta och han måste göra allt jobb för jag skäms över att "ta plats". Jag kan runka hans penis men inte suga. Jag är så grymt generad. Efter sexet går jag på toaletten och gråter och skäms. Det känns bara så dåligt.

    Är vi fler som tycker sex och nakenhet bara känns genant och jobbigt?

  • Svar på tråden Känner du dig generad när du har sex?
  • Anonym (Charlotte)
    Anonym (.) skrev 2019-05-10 16:11:14 följande:
    Inte för just det här..
    Om du vill ändra hur du känner kring sex, kanske att det skulle vara smart att prata med en psykolog? För det låter ju inte normalt att du har det såhär, och sex är ju inte något som ska kännas jobbigt eller något man ska skämmas över.

    Och som sagt, sluta ha sex om du inte vill ha det. Gör bara sånt som du är bekväm med.
  • Anonym (000)

    Jag kan till viss del känna igen mig i att vara lite generad över sex trots att vi har 15 år i nacken. Tror att det är för att om jag tex föreslår något så kan han typ skratta åt mig, inte för att vara elak eller dum utan mer kanske för att typ retas som "jasså är det sånt du går i gång på". Men det gör mig sjukt illa till mods och jag skäms att jag föreslagit något.

    Men så dåligt som du mår tycker jag att du omedelbart ska sluta att ha sex och sedan söka hjälp och inte återuppta sexlivet fören du känner dig bekväm med det

  • Tecum
    Anonym (.) skrev 2019-05-10 15:51:15 följande:
    Ja han vet. Han tycker också det är ett stort problem i vårt förhållande. 
    Det var väl dagens understatement. Varför är du öht i ett förhållande om väsentliga delar är obehagliga och du inte ens vill visa dig naken för honom? Har din skräck för sex och intimitet något att göra med upplevelser i barndomen? I vilket fall som helst behöver du terapihjälp så fort som möjligt!
  • Anonym (Jlsses)

    Åhhh herre jösses då! Detta svider i mitt hjärta.

    Jag trodde att jag skulle läsa en helt annan trådstart. För jag kan känna mig generad under sex. Jag kan inte låtsas vara porrig eller ta på mig själv inför honom. Men det är ju ingenting jämfört med vad du går igenom, hur ofta då förresten?

    Du behlver stöd i detta. Kan du prata med din sambo om detta och ta med honlm till en sexolog?

    Kan du ta dig till en psykolog?

    Hur länge har du känt så här? Vad har din pojkvän för förslag? Hade du velat ha ett normalt sexliv eller vill du slippa för alltid? Har du lust nån gång? Alltså känner kåthet och upohetsning? Snälla svara oss i tråden även om du mår dåligt. Vi är här för att hjälpa dig!

  • Anonym (Jobbigt!)

    Det låter inte alls bra.

    Du använder ordet "måste" många gånger när du beskriver. Har du provat att tänka att det kanske inte alls MÅSTE vara på det viset?

    Om du inte har varit med om något hemskt när du var yngre, som du i så fall troligen skulle behöva psykologhjälp med, så skulle du kanske kunna prova att göra annorlunda med någon av de där sakerna som "måste" vara på ett visst vis?

    T.ex.det där att det "måste" vara helt mörkt. Prova en gång att ha ett litet ljus tänt. Ta det lugnt, ligg bara nakna och håll om varandra. Låt det pågå en kvart eller en timme eller två, men helt utan krav på sex. Slappna av, var nära varandra, smek varandra mjukt på icke-sexuella delar av kroppen. Liksom bygg upp njutning riktigt långsamt. Avsluta utan att ha sex.

    Mem som sagt, om du tror att det ligger något djupare bakom så borde du söka hjälp hos exempelvis psykolog.

    Det var någon annan som frågade om du vet varför du känner som du gör, du svarade "ja han vet", men just den frågan som den personen ställde tror jag är viktig: vet DU varför du känner så här?

  • Anonym (L)

    Innan du förstår varför du inte vill ha sex föreslår jag att du letar asexuella killar alternativt inte har förhållanden alls. Kan du få bukt med problemen kan du köra igång igen. Annars vänta med förhållanden. Få killar vill ingå förhållanden som inte innefattar sex.

  • Anonym (Nädu)

    Det du beskriver är inte att var lite blyg för sin partner. Nån som är blyg för sin partner vill ha släckt och ligga under täcket. Men de kan fortfarande njuta av sex och vilja ha sex.

    Det du beskriver handlar det om nåt helt annat. Att aldrig njuta och tvätta sig hysteriskt och gråta. Det är inte samma som att vara blyg och generad. Det måste du väl förstå?

  • Anonym (Nädu)

    Det du beskriver är inte att var lite blyg för sin partner. Nån som är blyg för sin partner vill ha släckt och ligga under täcket. Men de kan fortfarande njuta av sex och vilja ha sex.

    Det du beskriver handlar det om nåt helt annat. Att aldrig njuta och tvätta sig hysteriskt och gråta. Det är inte samma som att vara blyg och generad. Det måste du väl förstå?

  • Anonym (Ja, ibland)

    Ja. Tyvärr. Min flickvän ser extremt bra ut, som om hon vore photoretuscherad, och inte bara vältränad samt skönhetsopererad, och det gör inte jag. Så jag känner mig generad över hur jag ser ut. men det släpper rätt fort, dessutom verkar hon vara mer fascinerad av att titta på sig själv i speglarna än på mig när vi har sex, så det spelar nog inte så stor roll hur jag ser ut. Hon har speglar överallt, det hade jag med haft om jag såg ut så.

  • Anonym (Mia)

    Jag känner igen mig en del av det du skriver. Senast jag var hos min särbo sög jag av honom som det enda sexet vi hade, dvs jag bara gav. Jag kände mig ?lyckad? som fick honom att komma, men ändå helt förstörd över att bara vara en person som ger. Lyckades med nöd och näppe undvika att börja gråta.

    Han har frågat mycket vad jag gillar och vill testa, men jag kan inte prata om sex, jag fantiserar inte om sex. Jag onanerar inte, jag tittar inte på porr. Jag får inte orgasm av sex.

    En konstig sak är dock att jag vill ha sex, jag vill att han ska njuta, men jag har aldrig riktigt funderat över vad sex kan göra för mig. Jag blir kåt, våt etc, men ändå kan jag inte alls slappna av och ge mig hän.

    Numera är jag vän med min kropp och tycker att jag är vacker, men det räcker inte långt när det gäller sex.

Svar på tråden Känner du dig generad när du har sex?