Inlägg från: LLW |Visa alla inlägg
  • LLW

    Vi som precis plussat efter IVF

    Hej!

    Jag tänkte lite försiktigt smyga in här i tråden.. känns läskigt och som att man jinxar det på något sätt.

    Igår plussade jag för första gången i mitt liv, efter nästan tre år, tre ivf behandlingar och otaliga misslyckanden.

    Är livrädd men så glad. Har testdag 19/6, det känns som en evighet bort.

    Jag är idag på BIM +5, ruvardag 14. Har haft lite blödningar sedan RD 8 men försöker att tänka positivt. Vi har aldrig kommit såhär långt!

    Hoppas så innerligt att det här går vägen nu, och att vi kan följas åt hela vägen :)

  • LLW

    U


    mulin skrev 2019-06-14 09:49:48 följande:

    Men så roligt, då säger jag stort grattis till pluset! :) vad roligt att det äntligen fungerar efter många försök <3 du ska absolut passa på att njuta av pluset, blödning är ju inget ovanligt. :)


    Tack och detsamma! :) jag tror vi var med i samma ivf tråd tidigare! Det är så galet att ha fått det där plusset. Så länge man drömt om det! Nu vill jag bara att tiden ska gå snabbt så man får komma på ultraljud!

    Vilken vecka är du i?
  • LLW
    Solros80 skrev 2019-06-14 13:11:41 följande:

    Stort grattis LW! Så härligt med första plusset, håller tummarna för att det går bra för dig hela vägen. Har du kontaktat kliniken gällande blödningarna? Vad säger de?


    Tack och grattis till dig med! :) jag har inte kontaktat dem än, och nu har det bara varit lite beigt de senaste dagarna, inga mer rosa/röda blödningar. Lutinus kan ju ställa till det en del tänker jag. Om vi klarar oss till testdagen ska jag fråga då om det börjar igen! Just nu är jag bara så orolig att det inte kommer bli positivt på testdagen 19de. Herregud. När en oro börjar gå över börjar en annan! Undrar när man kan slappna av?
  • LLW
    vill2017 skrev 2019-06-14 17:21:44 följande:

    Vad roligt!!! Grattis! Förstår din känsla. Vi har inte vågat tro på det än och då börjar ändå vecka 11 på söndag. Ta det i små steg och skäms inte över att vara orolig eller några känslor du känner. Håller tummarna för dig!


    Tack!! Har sett dig i flera trådar jag varit med i här på fb, så himla roligt att ni lyckats äntligen! Hur mådde du mellan testdag och första ultraljudet? Både fysiskt och rent orosmässigt?
  • LLW

    Idag fick jag ringa kliniken och meddela positivt graviditetstest! Helt underbar känsla, det var min favoritsköterska som svarade och hon blev så glad :)

    Vi fick tid för första ultraljudet 2/7. Kommer då vara i 6+6. Har någon av er gjort vul så tidigt? Dom stänger kliniken veckan efter tror jag så det blev kanske lite väl tidigt men tänker att dom inte bokat det om dom inte trodde att man skulle kunna se något då.

    Ååh snälla låt oss få ta oss dit! Idag tog jag ett nytt digitalt och det hade ökat till 2-3 veckor :)

  • LLW
    Solros80 skrev 2019-06-17 13:14:41 följande:

    Grattis igen LLW! Vi gjorde Vul i vecka 7+0 och man såg tydligt två tickande hjärtan. Det skiljer ju bara någon dag från er inbokade datum så det borde inte vara några problem.


    Åh tack, blev lite lugnare nu :) Nu ska jag bara överleva de närmaste två veckorna...
  • LLW

    Har ni andra hört av er till någon annan än kliniken för att berätta om graviditeten? Haha jag vet inte ens vart man ringer? Mvc? Ska ju på första ultraljudet på ivf kliniken men sen då? Sköter man den kontakten själv eller meddelar ivf kliniken?

  • LLW
    Solros80 skrev 2019-06-19 15:16:12 följande:

    Jag har haft inskrivningssamtal på MVC och har nästa kontroll 3/7. Därefter kontroll varannan vecka eftersom det är en tvillingraviditet. Jag tog själv kontakt med MVC och bokade in första samtalet.


    Tack! Då ringer jag dom nästa vecka :)
  • LLW

    Nu är första ultraljudet hos mvc bokat! 7e augusti ska vi på inskrivning och 14e är det UL. Känns overkligt att vi kommer komma dit än så länge.. nästan läskigt att ha bokat så långt fram.

    Jag är lite orolig för en del grejer dock.. jag har sen ca två veckor tillbaka haft lite småblödningar. Verkligen lite och inte rött, utan snarare brun/beige. Har tänkt att det är lutinus men tycker det borde sluta nu när jag ändå är i vecka 5+5.. har tagit lutinus 3 gg/dag fram tills nu när jag tänkte trappa ner till 2 ggr. Egentligen säger rmc att man bara ska ta i 21 dagar och jag har väl tagit i 25 kanske, men jag vågar typ inte sluta. Hur har ni haft det med ev blödningar och lutinus?

    Tog även ett test med veckoindikator imorse, och det visade samma som för en vecka sen, 2-3. Tycker det borde stå 3+ vid det här laget :/ vet att man kanske inte borde hänga upp sig på det men det är ju SÅ lätt att oroa sig!

  • LLW
    Örebroaren91 skrev 2019-06-24 19:25:44 följande:

    Hej!

    Vi plussade efter en första insättning den 10/6, beräknat mitten av Februari.

    Förstår absolut din oro, vi ska på första ultraljud den 5/7 och är livrädd jag också att dom antingen ska säga att det är tomt därinne eller att hjärtat inte slår..

    Tror att denna oro kommer ifrån att man haft tufft från första början med att ens kunna bli gravid, klart oron fortsätter. 

    Har du några symptom av graviditeten? 


    Då ligger vi rätt lika. Vilken vecka är du i nu?

    Ja, jag tror också att vi ivf:are har lättare att oroa oss. Vi fick ju kämpa för att ens nå hit och vem vet om det kommer lyckas igen? Hur länge hade ni försökt innan ni plussade?

    De enda symptomen jag har är att brösten blivit väldigt tunga, bröstvårtorna ömmar och jag har molvärk lite då och då. Men vill gärna ha mer symtom så man kan tro på att något händer där inne!

    Känner du av något än?
  • LLW

    Idag stod det äntligen 3+ på testet! Pust! Vilken lättnad jag kände. En liten paus i all oro. Nu är det 6 dagar kvar innan vi förhoppningsvis får se ett litet tickande hjärta. Hoppas så innerligt!

  • LLW

    Jag tror det här håller på att gå åt helvete.

    För två timmar sen började det komma rött blod. Riktigt sådär klarrött precis som mens. Har inte ont än men det känns som att det är påväg.

    Ringde 1177 men som väntat finns ingen hjälp/försäkran att få. Har sökt efter kliniker som gör privata ultraljud men hittar INGEN som har telefontid eller lediga tider. Hur kan det vara så svårt att få tag på någon? Inte heller kan man ringa kvinnokliniken eller mvc då deras kö blir fylld innan 7 på morgonen.

    Jag vill bara veta om det finns ett tickande hjärta där inne. Om det någonsin funnits.

    Vi fick iallafall vara lyckliga i två veckor.. det kanske är allt vi kommer få.

  • LLW

    Tack för peppen <3

    Vi åkte in till kvinnokliniken idag och fick ta lite prover och göra vul.

    Läkaren kunde se en hinnsäck på ca 9 mm och vad han trodde var en gulesäck, men inget foster. Jag borde vara i vecka 6+2 nu men han sa att det är mer troligt att jag är i 5+ något.. känns inte bra men jag försöker att inte deppa ihop allt för mycket. Är jag i 5+ kan det ju absolut vara för tidigt för att se någonting. Då kan det ju också förklara att jag fick 3+ på digitala senare än jag räknat med.

    Det som var positivt var att min blödning inte hade gjort att något lossnat. Slemhinna och hinnsäck såg bra ut trots allt.

    Fick en ny tid nästa torsdag, men har också en tid hos rmc sen innan på tisdag. Vet inte om jag ska avboka den eller gå dit. Läkaren tyckte absolut vi skulle vänta minst till torsdag innan vi kollade igen men jag känner att det skadar ju inte att kolla på tisdag också. I värsta fall vet jag ju att det fortfarande kan vara för tidigt om de inte hittar något då.

    Ååh varför kan det inte bara få gå lätt? Känns så jävla tråkigt att fortsätta må dåligt och oroa sig efter allt vi redan gått igenom :(

    I vilken vecka gjorde ni första vul och vad kunde man se då?

  • LLW

    Hej tjejer.

    Igår fick jag genomgå en medicinsk abort för att få ut det som fanns kvar av mitt MA. En extremt traumatisk upplevelse som tog 12 timmar från att vi kom till sjukhuset tills att vi äntligen fick åka hem. Har aldrig varit med om sådan smärta i hela mitt liv, och vill aldrig uppleva det igen.

    Vi kommer ta en paus nu ett tag framöver. Om vi orkar börjar vi med ivf nr 4 i höst, annars avvaktar vi längre. Sen i oktober förra året har vi gjort tre behandlingar och genomgått ett missfall, så jag tror att min kropp behöver vila och återhämta sig ett tag.

    Önskar er här i tråden stort lycka till, ni förtjänar all verkligen all lycka efter att ha gått igenom ivf och allt som hör till. Kram

Svar på tråden Vi som precis plussat efter IVF