Inlägg från: Tiddelipom |Visa alla inlägg
  • Tiddelipom

    Gravid BF juni 2019, del 2

    31 maj Dessiire, Värmlandsjänta

    3 Juni Omstart (snitt)

    10 Juni Ninjara

    13 Juni Canama

    15 juni Tiddelipom

    Fyll gärna på listan.

  • Tiddelipom

    Hej på er!

    Jag har haft en ganska tuff tid då jag känt mig så nere och ledsen i perioder. Jättejobbigt. Jag pratade med min bm om att få träffa någon att prata med men fick en tid först 13/6 vilket känns så långt fram. Just nu mår jag lite bättre på det sättet men ifall jag får någon dipp igen...

    Däremot är det tungt att vara gravid nu rent fysiskt. Jag orkar nästan ingenting. Jag ligger mest på soffan. Jag jobbar bara en dag i veckan men efter den dagen är jag så trött! Och halsbränna på nätterna gör att jag har svårt att sova.

    Jag skulle verkligen vilja att bebisen ville komma ett par veckor innan beräknat, i början på juni ungefär. Men jag gissar att det blir en midsommarbebis. Mina tidigare barn kom ju nästan en vecka efter bf, så det blir nog samma nu.

    Linda2barnsmamma: Min erfarenhet att hemorrojder är förutom att det är som utväxter, knölar, kring analen mer att det gör ont än kliar. Iallafall när det är riktigt svullet. Usch det är inte alls kul.

    Jag tycker jag får sådär halvmycket sammandragningar men de gör nästan ont tycker jag. De kommer gärna när jag blir stressad.

    I övrigt känner jag inte riktigt igen mig i er som städar och fixar. Jag orkar verkligen ingenting sånt. Men det kanske mest är det som hindrar egentligen. Skulle nog vilja orka mer än jag gör...

  • Tiddelipom

    Bf på lördag. Känns inte som att det är något på gång alls. Men mår riktigt dåligt idag. Illa och känner mig dålig liksom. Ska till bm för att kolla blodtrycket dom var lite högt sist, för en vecka sen. Har lite svullna händer och fötter men det är inte så farligt.

    Grattis till alla som fått sina små. Och hoppas att väntan inte blir så lång för oss andra.

  • Tiddelipom

    Jag har legat inlagd i natt för observation pga högt blodtryck igår. Idag verkar det bättrat sig lite... tråkigt att jag missar mina stora barns avslutningar men samtidigt lite skönt att slippa den stressen.

  • Tiddelipom
    Linda2barnsmamma skrev 2019-06-13 08:17:45 följande:

    Förstår va du menar, ja missar mina tjejers avslutning också. Men mitt är för ja har ont efter förlossningen. :)

    Men deras pappa o lillebror får åka med deras moster o farfar så har dom några fler ialf.

    Men du får åka hem igen idah eller? Har du några känningar nu när det bara är några dagar kvar?


    Jag gissar på att jag får åka hem idag. Blodtrycket är bättre. Och inga som helst känningar. Får säkert vänta till midsommar, minst.
  • Tiddelipom

    Jag ska visst bli igångsatt så tji fick jag. Blandade känslor, men skönt att ha målet nära. Hoppas på en bra förlossning. Är lite rädd nu...

  • Tiddelipom

    Vår lilla tjej kom igår 14/6 kl 20.11 på kvällen. Det blev ju igångsättning pga mitt blodtryck och det gick bra. Hon är nöjd och glad och tuttar på bra. Så himla lik min stora tjej med en massa fint hår. Nu är jag så trött så trött.

  • Tiddelipom
    Ninjara skrev 2019-06-16 19:49:16 följande:

    Grattis

    Lite kul samma tid som min kom 20:11.


    Tack detsamma! Ja vad kul med tiden!
  • Tiddelipom
    Leeandra skrev 2019-06-15 20:20:08 följande:

    Stort grattis till dottern, ! Skönt att hon mår fint ( och du också hoppas jag ).


    Tack! Hon verkar må bra, och jag mår också okej, bättre nu än innan, men fruktansvärt trött. Har inte sovit ordentligt på länge, särskilt inte i natt då lillan knte ville sova längre stunder utan bara tutta hels tiden. Det är ju lite för varmt för att amma bebis nu tycker jsg. Men annars är vi nöjda och glada över vår lillasyster. Men något namn kan vi inte komma överens om...

    Heja ska som är kvar nu. Hoppas bebisarna kommer snart!
  • Tiddelipom
    Teresa B skrev 2019-06-20 07:51:03 följande:

    Bäbis är här! Kom nästan på minuten ett dygn efter att igångsättningen startat. (1-2 dygn tar det i regel för en omföderska).

    För mig var det UNDERBART att bli igångsatt, eftersom jag då fick vara på förlossningen hela tiden. Förra förlossningen kämpade jag lite för länge hemma själv. Så var jag ju också väldigt klar med att vara gravid i v. 43...


    Grattis!

    Jag kände likadant gällande igångsättning. Skönt att vara på plats, omskött och övervakad redan från start.
  • Tiddelipom
    Leeandra skrev 2019-06-21 18:57:48 följande:

    Glad midsommar allihop! Här kom vår Saga väldigt punktligt på BF-dagen igår sent på kvällen, .

    4,3 kg och 53 cm lång liten sötunge, .


    Grattis till er lilla Saga!
  • Tiddelipom
    Anatomy skrev 2019-07-01 22:24:10 följande:

    Jag kan inte amma. :( Min dotter är två dygn nu och har gått ner 300 gram hittills.

    Hon ammade nästan direkt hon kom ut kl 19.. Kom då råmjölk.

    Ammade i stort sett hela natt nr 1. Kom råmjölk men mindre. Hon sov nästan inget men bajsade 3-4 gånger.

    Dag 1 sov hon 4 timmar i sträck och sen dess har det inte fungerat. Vi har ammat och ammat och ammat. Hon blir jättetrött och arg men kan inte sova.

    Natt nr 2 fick hon 20 ml stöddos och sov sen 3 timmar. Är nu hemma med två blå-lila bröstvårtor som pulserar och en upprörd bebis.

    Ringde BB som rekommenderade att testa amningsnapp, pumpa, handmjölka och kämpa. Men jag kan inte få fram någonting över huvudtaget. Inte en enda droppe. Inte konstigt hon är trött som hon kämpat.

    Ringde BB igen så nu har hon fått 20 ml Semper nr 1 med kopp och spruta. Sover som en stock hos pappa, har bajsat och är helt nöjd. Ska nu ge henne 30 ml var 3:e timma i nappflaska och sen diskutera det på återbesöket som är onsdag morgon.

    Kan vara det att jag gjort en bröstförstoring men tycker ni annars att jag ger upp för lätt? Är inte så viktigt för mig egentligen. Hade varit bra med ev hjälp inför viktnedgång bara. Min man är mest glad för han vill mata han också.


    Vi har det också kämpigt med amningen. Min tjej hade gått ner en hel del på återbesöket och är inte uppe i födelsevikten än, iallafall inte på 2 veckorsdagen. Det var lite knäckande för mig då jag kämpat som sjutton med amningen och såriga bröstvårtor första dagarna. Problemet är att hon somnar vid bröstet och inte suger ordentligt. Hon snuttar mest.

    Nu ger vi ersättning efter amning och jag måste väcka henne så hon får mat var tredje timme och känner mig väldigt osäker på om hon får i sig det hon ska. Hon har också varit lite förstoppad och knappt bajsat överhuvudtaget.

    Om det inte är så viktigt för dig med amningen så tycker jag inte du ger upp för lätt. Jag är själv så nära att strunta i amningen fast jag absolut helst vill amma.

    Jsg hade flaggat för att jag skulle behöva hjälp med amningen i början mem tycker inte jag fick det stöd jag behövde ändå. Särskilt inte när jag ser hur dåligt det gått. Det känns tråkigt att hon varit hungrig och inte fått i sig när jag trodde att det gick ganska bra där i början.
  • Tiddelipom
    Omstart2019 skrev 2019-07-14 16:18:41 följande:

    Emil bajsar bara sisådär var tredje dag, och eftersom han verkar ha ont i magen från och till tänkte jag höra med BVC på onsdag om råd. Är det nån av er här som har erfarenhet, om det kanske är normalt att de bajsar sällan?


    Vår tjej har haft det jättejobbigt med bajsandet. Hon äter till stor del ersättning och det gör henne otroligt hård i magen. Första bajset kom när hon var två veckor... Jag har fått rådet att ge rapsolja i ersättningen, vilket jag slutat med nu då det inte gav resultat, magmassage, reta ändtarmsöppningen med febertermometer, Semper magdroppar och nu senast för en vecka sen Lactulos, det första som verkar ge resultat. Sen vi började med det har hon bajsat varannan dag och även om det är kämpigt ibland så är det inte som de hårda korvar hon fick jobba med förut. Det har varit en jättestor stress tycker jag, och även det att inte veta om hon får i sig tillräckligt med mat. Nu börjar även den stressen släppa lite. Men hon verkar behöva ersättningen för att bli mätt. Amningen fyller mest en mys och trygghetsfunktion och hon suger dåligt och somnar nästan med en gång.

    Idag känns det som att hon är lite förkyld. Jag är själv det så inte så konstigt kanske. Jobbigt när så små bebisar inte mår bra.

    Igår blev hon en månad, inte klokt vad tiden går fort!
  • Tiddelipom
    Linda2barnsmamma skrev 2019-07-15 12:13:45 följande:

    Vad kör ni med för ersättning? Vi har Nan sensitive och den funkar kanon. Hon har lite magknip ibland, mycket pruttar men de löser vi med pysventilerna

    Ja ja hade ju ingen mjölk efter 1 vecka knappt. Så de va också mest närheten hon ville ha när hon låg där. För nån mat kom det ju inte.

    Hon har fått ersättning sen första veckan. :)

    Saga låter också täppt, men efter lite Näsdroppar så lättar det. Tror det är alla gubbar som sitter där inne och stör.. Hihi


    Vi kör också med nan sensitive nu, har testat lite olika men kör med den sedan ett par veckor. Jag har mjölk, om än inte tillräckligt kanske, sen vet jag inte om hon får till rätta suget för att få den. Hon verkade inte bli mätt och nöjd av bara amning iallafall. Och jag orkade inte kämpa så mycket som det krävdes att få igång allt. Så nu kör vi båda. Funkar bra, förutom bajsbiten då...
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2