Inlägg från: värmlandsjänta |Visa alla inlägg
  • värmlandsjänta

    Gravid BF juni 2019, del 2

    bra att ni skapade en ny tråd!

    välkommen Dessiire! vi har bf samma dag :) jag har känningar men är rädd att det mest är inbillning. va på en kontroll i typ vecka 28-29 pga minskade fosterrörelser å då pratade de om att jag hade en lättirriterad livmoder. känner nån igen det? magen är hård nästan hela tiden... så känns som jag oftare har sammandragning än inte. vet inte alls hur det ska tolkas.

    har nån provat hallonbladste? jag har druckit 0-2 koppar per dag senaste 2 veckorna, men nu vågar ja knappt dricka eftersom ja går runt å är "sammandragen" mest hela tiden

  • värmlandsjänta
    Tiddelipom skrev 2019-05-17 01:47:52 följande:

    Hej på er!

    Jag har haft en ganska tuff tid då jag känt mig så nere och ledsen i perioder. Jättejobbigt. Jag pratade med min bm om att få träffa någon att prata med men fick en tid först 13/6 vilket känns så långt fram. Just nu mår jag lite bättre på det sättet men ifall jag får någon dipp igen...

    Däremot är det tungt att vara gravid nu rent fysiskt. Jag orkar nästan ingenting. Jag ligger mest på soffan. Jag jobbar bara en dag i veckan men efter den dagen är jag så trött! Och halsbränna på nätterna gör att jag har svårt att sova.

    Jag skulle verkligen vilja att bebisen ville komma ett par veckor innan beräknat, i början på juni ungefär. Men jag gissar att det blir en midsommarbebis. Mina tidigare barn kom ju nästan en vecka efter bf, så det blir nog samma nu.

    Linda2barnsmamma: Min erfarenhet att hemorrojder är förutom att det är som utväxter, knölar, kring analen mer att det gör ont än kliar. Iallafall när det är riktigt svullet. Usch det är inte alls kul.

    Jag tycker jag får sådär halvmycket sammandragningar men de gör nästan ont tycker jag. De kommer gärna när jag blir stressad.

    I övrigt känner jag inte riktigt igen mig i er som städar och fixar. Jag orkar verkligen ingenting sånt. Men det kanske mest är det som hindrar egentligen. Skulle nog vilja orka mer än jag gör...


    vad jobbigt för dig att varken ork eller humör är på din sida :( jättebra att du bett om hjälp! ser att typ "kry" eller liknande appar tipsar om att de har psykologer eller något sånt. kanske vore värt att testa den vägen, om det går snabbare?
  • värmlandsjänta
    Dessiire skrev 2019-05-16 22:44:05 följande:

    Tack! Åh vad spännande att vi har samma dag! Undra vem som hinner först :)

    Oj, lättirriterad livmoder, har jag aldrig hört innan :D Tycker man läser och hör att alla har sammandragningar och haft det flera veckor innan det är dags. Min BM sa att hon heller aldrig haft några sammandragningar innan och att det bara startat. Känns som det skulle vara bättre att känna lite innan så det inte bara blir pang på med värkar, så man är lite van liksom, haha.


    ja det blir spännande hehe. hoppas du på nåt särskilt? jag vill gärna att det blir 27e maj då jag och sambon har jubileum den dagen :) annars vore 26e fränt också i och med att det är mors dag i år. bli mor på mors dag liksom!

    nej jag hade inte heller hört det innan... men när jag var inne på kontrollen kollade de livmodertappen och den var inte påverkad, så då tror jag inte sammandragningarna är något man behöver bry sig om. de gör inte heller ont. är bara lite "omständigt" att ha en stenhård mage. igår kändes det även som den tryckte uppåt, så jag fick magkatarrskänsla... det borde väl trycka neråt vid det här laget? haha

    även om jag haft mkt sammandragningar så känner jag mig tyvärr inte alls förberedd inför värkarna, eftersom sammandragningar inte gör ont. så det är nog ändå bättre att ha det som dig :)
  • värmlandsjänta

    har nån av er läst "praktika för blivande föräldrar"? jag började lyssna på ljudboken igår och den sätter verkligen igång en och annan tanke här hos mig. hade varit kul att höra andras åsikter och tankar kring boken :)

  • värmlandsjänta
    LillaMy08 skrev 2019-05-24 03:41:01 följande:

    Visst var det något på gång! Igår kom hon till oss i full fart. Öppen 5 cm när vi kom till förlossningen, 2.5 h senare låg hon på mitt bröst. Världens finaste lilla tjej. 3 veckor tidig, 3130 g och 47 cm. Vår skatt :) lycka till nu allihopa, vilken fantastisk upplevelse det är med första mötet.


    stort grattis!! :) blev också ännu mer peppad nu, så tack för det! gick in i vecka 40 idag. 40 av 40 hoppas jag ;)
  • värmlandsjänta
    BernieLollo skrev 2019-05-24 07:18:25 följande:

    Jag har läst den! Tyckte det var väldigt skönt med riktiga råd grundade på vetenskap och inte bara gamla kärringskrönor.


    va kul! jag känner samma. verkligen uppfriskande :)

    de flesta böcker jag läst har ju gett mig något, men det har känts som att det blivit mycket upprepning. det här är nåt helt annat. får dock ta pauser i läsningen för det är en hel del nytt att ta in hehe
  • värmlandsjänta

    vågar kanske hoppas på att det blir bebis den här veckan ändå :) brösten har börjat läcka igen efter ett uppehåll på några veckor. känner nån annan igen det? känns inte logiskt att det läckte i typ v28-35, sen knappt inget i några veckor och nu ganska mkt igen. särskilt på kvällen.

    även de ökade flytningarna har haft ett uppehåll (ungefär samma som med mjölken), men är tillbaka nu.

    har haft lite tydligare sammandragningar nu där jag känner när de börjar, dock inte tydligt när de avtar och inte heller någon regelbundenhet. har haft molvärk i magen från och till under dagen men även magknip, troligtvis pga vad jag ätit så det var nog bara en dum slump.

    vaknar ni andra också alldeles för tidigt och är redo att starta dagen? jag är absolut inte en morgonpigg människa men såhär har det varit nu i x antal veckor.

  • värmlandsjänta
    Dessiire skrev 2019-05-24 06:58:34 följande:

    Grattis!! Åhhh fantastiskt!! Hoppas allt gick fint! Det gick undan :D

    Nu blev man själv peppad. Ibland känns det som om det aldrig ska hända, bara 7 dagar kvar för mig. Ska till barnmorskan idag också vilket känns skönt, har haft högre blodtryck och åkte in och kollade, då såg allt bra ut med bebisen. Får se vad hon säger idag, det "värsta" som kan hända är att dom sätter igång mig sa hon sist så jag är inte så orolig :)


    hur går det för dig dessiire? blev du igångsatt? vet att vi båda hade BF i fredags :)
  • värmlandsjänta
    MelinaG skrev 2019-06-07 13:37:11 följande:

    BF+6 idag, så otroligt less på allt och har gett upp att det nånsin kommer komma någon bebis. Känns som att jag är i ett vakuum där jag inte gör någonting.


    hoppas det kan vara en tröst för dig att jag är på bf+7 , så du är inte ensam :) hur mår du i övrigt? orkar du "passa på" att göra saker som kanske blir svårare sen när bebisen kommit? ta en lång dusch, bada badkar (eller kanske till och med utomhus), gå på uteservering, gå på bio. sånt försöker jag göra nu, för att få tiden att gå :)
  • värmlandsjänta
    Leeandra skrev 2019-06-09 15:09:45 följande:

    Känns som att de flesta redan fått sin bebis nu, och de flesta i förtid. Hur många är vi egentligen som ännu väntar på våra små? Det är ju en bra bit kvar av juni .


    jag skulle haft 31/5 så är idag på bf+9. inga direkta känningar och vet inte ens om hon är fixerad (var inte det på senaste kontrollen). ska till BM i morgon och ska fråga om hinnsvepning kanske är ett alternativ... vill helst undvika "medicinsk igångsättning" om det går. tror en del av slemproppen gick idag men behöver ju inte betyda så mycket alls. har nån av er erfarenheter av hinnsvepning?
Svar på tråden Gravid BF juni 2019, del 2