• Anonym (v)

    Krävande Svärföräldrar!

    Det är din sambo som ska ta diskussionen med sina föräldrar. Sedan måste han vara tydlig och konsekvent. Dyker de upp oanmälda så måste han säga nej till besöket, även fast de står i dörren. Han måste stå upp för sin familj.
    Får ni inte rätsida på problemet tycker jag ni beställer tid på familjerådgivning. Att de struntar i era önskemål, kör över er och invaderar ert hus och hem kan få långsiktiga konsekvenser. Det finns kvinnor som vantrivs så i äktenskapet pga svärföräldrarna att de tar ut skilsmässa.
    Så ta tag i detta problem innan det växer er överhuvudet.

  • Anonym (v)
    Anonym (Trött.....) skrev 2019-05-18 22:16:58 följande:
    Tack för att du verkar förstå! Jag tänker så ibland att deras beteende skulle kunna resultera i att jag och min sambo går skilda vägar.... så ska det inte bli känner jag! Dom kan inte ta ett nej heller om dom vill komma på besök utan det är ett väldigt tjat då för att dom ska få som dom vill... ibland känner jag att jag inte ens vill vara hemma för tänk om dom kommer! Hemskt egentligen! Försöker hitta på saker när jag vet att svärmor slutar tidigt på jobbet tex för annars kanske hon dyker upp hos oss!
    Jag tycker inte att ni ska acceptera längre att de får er att bli stressade och må dåligt. Jag tycker att du redan nu kontaktar familjerådgivning så att ni får bättre verktyg för att kunna hantera problemet.
    Du har svärföräldrar som inte bryr sig om era behov utan de ska hela tiden få sina egna behov tillfredsställda. Det låter ju som ett kontrollbeteende från deras sida att de är som iglar på er som resulterar i att ni inte kan träffa andra släktingar och vänner.
    Hela ert liv och umgänge kan ju inte handla om svärföräldrarna. Ni har jobb och ni har andra släktingar/vänner att fördela er tid på.
  • Anonym (v)
    Anonym (Trött.....) skrev 2019-05-18 22:37:05 följande:
    Exakt så är det! Dom verkar tro att det bara är dom.. men det som är jobbigt med det hela är att min sambo inte verkar ta det här på allvar! Han stör sig inte lika mycket som mig! Är det för att det är hans föräldrar tro?! Men svärföräldrarna verkar på riktigt tro att allt hela tiden ska handla om dom. Ska jag själv kontakta familjerådgivning och gå dit själv? Eller ska jag försöka få med sambon? Vet inte hur jag ska lägga upp det på bästa sätt! Iglar som du skrev är exakt beskrivet hur dom är!
    Han borde följa med. Om han inte säger ifrån kan det handla om att han inte frigjort sig från sina föräldrar, När de kommer blir han som ett barn och ger dem makten. Men nu är han vuxen och har egen familj. Han bestämmer över sig och sin familj, det är inte hans föräldrar som gör det.
Svar på tråden Krävande Svärföräldrar!