Inlägg från: Anonym (Lisa 2) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lisa 2)

    Ni som är hemmamamma (med barn över 2 år)

    Tänker att det är en investering för livet att ge mina barn en trygg start i livet med en trygg anknytning istället för att vara på institution på heltid som är vad det vi kallar ?pedagogisk förskola? egentligen är.

    15-25 barn per 3 lärare, tänk själv att man har fullt upp med ett barn på 1-2 år, tänk då att se efter minst 5 stycken samtidigt och göra det i samma rum som två andra som själva har minst 5 stycken små var. Tänk sen att de flesta som gör det saknar högre utbildning och inte jobbar med barn för att dom älskar barn utan för att dom behöver ett jobb och saknar utbildning. Endast 30% av personalen på förskolor i storstäder i Sverige är förskollärare.

    Jämfört med timmar av terapi och livslång svajjig självkänsla och en massa annat som kan komma av att lämnas på en typisk svensk förskola så är några tusen extra i månaden inte lika viktigt. Vi lever på en lön tills barnen är större och skippar utlandsresor tex de första åren, satsar på att ge dom bra kläder, leksaker och såklart TID, engagemang och kärlek i överflöd.

Svar på tråden Ni som är hemmamamma (med barn över 2 år)