• Anonym (-)

    Har du mobbat eller tyst medverkat till mobbning?

    Anonym (Li) skrev 2019-05-22 18:31:40 följande:

    Ja som rubriken; mobbade du när du gick i skolan eller var du kompis med en mobbare och sa inte ifrån?

    Isåfall, hur tänker du om det idag?

    Hur känns det att tänka på?

    Skulle du vilja be om ursäkt?

    Uppfostrar du aktivt eventuella egna barn till att inte mobba?


    Ja tyvärr. Idag kan jag inte förstå hur jag inte kunde förstå eller ens reflektera över att det var fel (på mellanstadiet). Mobbade aldrig senare men stod lite bredvid på gymnasiet men var för mesig för att säga till.
    Idag skulle jag däremot aldrig behandla någon illa eller stå tyst bredvid utan att agera.
    Jag hoppas att jag kommer göra ett bättre jobb med mitt/mina barn och just mobbing och hur man behandlar andra är något jag kommer försöka pränta in tidigt. Att man inte ska mobba alltså. 
    Jag hoppas jag lyckas uppfostra starka och trygga individer som vågar stå upp både för sig själva och andra.

  • Anonym (-)
    Anonym (Li) skrev 2019-05-22 19:00:10 följande:
    Det låter ju bra, att du mognat känslomässigt. Är du tjej eller kille?
    tjej. Det är märkligt det där, hur elaka barn kan vara utan att ens förstå det. =/ Vi hade bra sammanhållning i klassen även om alla inte gillade alla och jag tycker ju generellt att jag var ett snällt barn i övrigt. Men så började det en ny tjej i mellanstadiet och alla vände sig mot henne, på något sätt så reflekterade jag aldrig över det eftersom det på något sätt blev normalt när det var alla mot henne. =( Av förklarliga skäl bytte hon tillbaka till sin förra skola ganska snabbt =/ Jag har alltså själv varken mobbat någon innan eller efter den perioden, men det tar ju inte bort att jag faktiskt hakade på grupptrycket där. =(
    Under gymnasietiden var jag som sagt så otroligt blyg och osäker och jag såg ju mobbingen men vågade aldrig stå upp för den mobbade.

    Jag vill tro att dom flesta som på något sätt varit involverad i mobbing växer upp och mognar, men efter att ha hängt här lite så tappar jag tyvärr tron på mänskligheten en smula..=(
Svar på tråden Har du mobbat eller tyst medverkat till mobbning?