Inlägg från: Anonym (Anna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anna)

    Har du mobbat eller tyst medverkat till mobbning?

    Jag tror inte det, eller jag vet inte. Under hela mitt liv har jag varit den där personen skapat rättvisa och stått upp för andra. I skolan var det mej folk kom till och jag var den som frivilligt ställde mej i frontlinjen. Samma i vuxen ålder. Har fått utstå en hel del olägenheter från lärare och chefer för det.

    Men så träffade jag på en gammal klasskompis. Vi pratade såklart om gamla tider. Så kom vi in på en tjej M. Hon var lite annorlunda mot oss andra, lite mer distanserad på något sätt. Hon hade sina kompisar och höll sej till dom. Klasskompisen hade träffat M och M hade beklagat sej över hur utstött hon känt sej av min bästis och mej. Jag fattade ingenting och skulle vilja påstå motsatsen. Hon valde bort oss.

    Den här tjejen M bodde lite utanför samhället. Jag och bästisen sprang på henne när vi var på upptäcksfärd nära hennes hem. Det slutade med att vi alla tre lekte och hade jättekul. I skolan dagen efter låtsades hon inte om oss. Hon höll sej till sina vänner. Vi ?råkade? gå förbi hennes hem flera gånger och hade alltid jättekul i hop. Flera gånger frågade vi om vi kunde hänga i skolan också, men hon svarade alltid undvikande på det och att hon ville vara med sitt gäng där. Inte heller ville hon hänga med oss hem eller med på något annat. Vi försökte rätt länge nästla oss in hos M och hennes kompisar men vi blev alltid ignorerade, med undantag om vi ?råkade? gå förbi hemma hos henne. Då lekte hon med oss. Till slut gav vi upp. Så här i vuxen ålder känns det nästan som vi gick lite för långt i våra försök att bli vän med henne. Hon gjorde aldrig något försök åt andra hållet. I slutet på mellanstadiet gav vi upp.

    Att få höra att hon kännt sej mobbad hela skolgången och utstött av oss känns skumt. Tydligen kände hon så men jag får inte riktigt i hop det. Hon dissade oss rätt tydligt. Hon var heller aldrig ensam. Hon hade sitt gäng som höll ihop hela skolgången. Vi sa aldrig något elakt, men vi slutade såklart efter noll respons våra kontaktförsök med henne och hennes kompisar. Var vi mobbare? Jag skulle vilja påstå nej, men hennes svar är ett annat... Hmmmm..

Svar på tråden Har du mobbat eller tyst medverkat till mobbning?