• pulverpåse

    Har du mobbat eller tyst medverkat till mobbning?

    Ja, det skedde regelbundet under hela mellanstadieperioden men det kunde vara längre "pauser" där jag var lugnare. Fysiskt, psykiskt, både elever och lärare.  Stundtals rovdjursmässigt, planerat fysiskt våld samtidigt som jag tröstlöst försökte manipulera omgivningen.

    Nu är det bara sorgligt att titta tillbaka på kaoset men jag känner inget speciellt för det. Då ansåg jag detta vara mig berättigat, men idag vet jag att det objektivt var fel.

  • pulverpåse
    Anonym (Håkan) skrev 2019-05-23 21:04:41 följande:
    1) Jag och några andra band fast en kille vid en lyktstolpe i mellanstadiet och drog sen ner byxorna på honom när tjejerna kom ut från matsalen. Räknas det som mobbning?

    2) Jag kan få lätt ångest över det om jag tänker på det idag. Vem var jag att göra så? Varför gjorde jag så? Vad vann jag på det? Vad orsakade jag i klasskompisen genom att göra så?

    3) Obehagligt.

    4) Ja. Jag har flera gånger tänkt tanken att söka upp honom och be om ursäkt. Men då säger nåt i huvudet att han kanske helt har glömt det. Det skulle bara bli konstigt. Men jag skulle innerligt vilja be om ursäkt för det. Det tynger mig.

    5) Har inga barn.
    Seså, upp med hakan. Han kanske inte reflekterar över detta varje dag, men detta sitter såklart fastetsat i hans minne. Önsketankarna hjälper föga i det långa loppet. Men om det får dig att må bättre, så visst.

    Du vet med all säkerhet varför du och dina vänner valde att förnedra honom den dagen, bekänn för dig själv så blir det lättare att gå vidare.
Svar på tråden Har du mobbat eller tyst medverkat till mobbning?