Inlägg från: jeanette02 |Visa alla inlägg
  • jeanette02

    Vad gör era barn ensamma hemma utan skärm?

    Anna60 skrev 2019-05-23 11:30:46 följande:

    Mina ungar hade inga skärmar när de växte upp. De var ute och lekte med kompisar. Kollade lite tv. Läste läxor. Ritade. I 10-11-årsåldern kunde de ställa sig och baka. Eller hade nån kompis hemma. Och.... retade varandra.

    Det finns massor att göra, om man har lite fantasi. Fy fan vad dessa skärmar har isolerat barnen och tagit bort deras fantasier.


    Verkligen, det tar död på fantasin hos barnen. De blir ju handlingsförlamade när man tar bort mobiler o surfplattor. Men när jag tar bort dem ett tag hittar de ganska snabbt tillbaka till verkligheten och livet igen.
  • jeanette02

    Ja då går de ut och umgås i området. Bor i ett lugnt område med natur. Hoppar studsmatta, yngsta dotter leker ofta med lego. Ritar. Pysslar/pusslar.

    Spelar lite spel typ Fia och schack.

    Äldre sönerna läser också gärna och det glädjer mig.


    Anonym (ol) skrev 2019-05-23 11:49:47 följande:

    Täljer träskulpturer.


    Kul grej.
  • jeanette02
    Anonym (.) skrev 2019-05-23 12:09:42 följande:

    Jag väntar mitt första barn nu. Själv är jag ju uppvuxen utan teknik och när jag tänker på barn och uppväxt så ser jag inga skärmar framför mig, utan allt sådant jag gjorde när jag var liten. Hur "illa" är det idag? Sitter alla barn i princip alltid framför skärmar? Är den uppväxten som "vi äldre" är vana vid helt utdöd? Ni som medvetet försöker begränsa skärmanvändandet, tycker ni det är svårt? Blir lite orolig över utvecklingen..

    (obs. är inte teknikfientlig och tycker så klart barn inte ska isoleras helt från teknik men tror inte dom hamnar på efterkälken för att man begränsar det)


    Tyvärr är det så. Många barn är helt mobilberoende/spelberoende.

    Sedan finns fördelar, min yngsta dotter har lärde sig engelska nästan flytande och förstår och kan även läsa på engelska eftersom hon kollar på engelska Youtube profiler som gör pyssel/små filmer och liknande.

    Men vanliga spel är jag emot mer och mer, man ska alltid göra något liksom, det blir aldrig färdigt är ju meningen. Där blir alltid mycket konflikter om avstängning /tider som vi satt upp i samförstånd med mina söner.

    Hellre tv, där tar ju programmen slut iaf. Även om nästan allt kan startas när man vill och hur mycket man vill.

    Jag är inte heller teknikfientlig men det är inte sunt det vi håller på med. Balans i allt tänker jag.

    Då har inte mina barn sociala medier ens. Det tillför nästan ingenting egentligen. Stor risk för stress istället.
Svar på tråden Vad gör era barn ensamma hemma utan skärm?