Inlägg från: Anonym (håller) |Visa alla inlägg
  • Anonym (håller)

    Vad gör era barn ensamma hemma utan skärm?

    Alexi skrev 2019-05-22 21:53:07 följande:

    Om era barn i åldern 8-12 år är hemma, inomhus, utan kompisar och inte har tillgång till någon typ av skärm. Vad gör de då?


    Håller med de som skrivit att de skulle reta varandra :) Förmodligen skulle de försöka leka men leken skulle snart urarta i att den ena blev arg och den andra blev ledsen. Eller så skulle den ena hitta på en lek och den andra försöka retas och förstöra.

    I dagsläget är de ensamma hemma tillsammans ca 2-3 timmar efter skolan (11 och 13 år). Men då har de ofta varsin kompis som de hänger med, kommer och går lite ute eller inne med kompis, spelar dataspel eller kollar på nån serie på Netflix.


  • Anonym (håller)
    Anna60 skrev 2019-05-23 11:30:46 följande:

    Mina ungar hade inga skärmar när de växte upp. De var ute och lekte med kompisar. Kollade lite tv. Läste läxor. Ritade. I 10-11-årsåldern kunde de ställa sig och baka. Eller hade nån kompis hemma. Och.... retade varandra.

    Det finns massor att göra, om man har lite fantasi. Fy fan vad dessa skärmar har isolerat barnen och tagit bort deras fantasier.


    Hur gamla är dina barn? Till och med jag hade skärm när jag växte upp, TV kallades den skärmen (från mitten av 80-talet fanns TV på dagen och vi hade även video).

    Och du skriver ju tom att dina ungar också kollade på TV - vilket är skärm.

    Fy fan vad TV:n isolerade barnen och tog bort deras fantasi på 80-talet.
Svar på tråden Vad gör era barn ensamma hemma utan skärm?