Inlägg från: Anonym (...) |Visa alla inlägg
  • Anonym (...)

    Ni som blivit lite äldre. Hur känns det att förlora sin ungdomliga kropp?

    När jag var 32 hade jag likadan kropp som när jag var 18. 170 cm lång till 57 små fasta kilon. Sedan kom barnen och ämnesomsättningssjukdom samt högt blodtryck. Är idag något överviktig (inte tjock). Jag minns hur snygg jag var och även hur jobbigt jag tyckte att det var med alla blickar på stranden. Jag är en relativt blyg och privat person, jag klädde oftast på mig en handduk eller liknande. Nu är jag helt enkelt inte lika snygg och blir givetvis inte tittad på på samma sätt längre. Saknar det överhuvudtaget inte. Min man tittar inte heller på unga tjejer, jag känner mig inte alls hotad av unga skönheter. Vår äldsta dotter är nybliven tonåring och för oss 45+ är unga människor upp till ca 25 år faktiskt, närmast att betrakta som barn. De ser så små och unga ut. Unga kroppar har ju oftast tydligare muskler, särskilt killar kan ha tjusiga magmuskler, men jag tycker helt ärligt inte att de är sexiga. Jag föredrar en man i 40-årsåldern med grått hår på bröstet, lite mage gör ingenting bara han har snygga ben och rumpa. Så jag tror att unga kanske har en lite felaktig bild av vad äldre personer tänker om dem, kan ju bara tala för mig själv men anser varken att unga och vältränade killar eller tjejer är sexiga. Däremot är de söta och fina. Ännu så länge är både min och mannens kroppar godtagbara utseendemässigt men ingen av oss ser ju ut som för 20 år sedan. Har dock mindre problem med kroppens åldrande än vad jag har med att håret har blivit torrt och trist, det tycker jag nästan är värre, för det kan man inte trolla bort med piffiga kläder. Badsäsongen är kort, och i sängen har vi inga komplex för varandra överhuvudtaget.

  • Anonym (...)

    Tillägg: instämmer helt med sign Nej. Lever familjelivet med man och två älskade barn och mår så mycket bättre i min mulliga kropp med celluliter på rumpan än jag gjorde som snygg 20-åring. Då nojade man över småsaker på kroppen, undrar just vad mitt 20-åriga jag hade sagt om mina två ärr efter kejsarsnitten och rumpan i storlek L.

  • Anonym (...)
    jrockyracoon skrev 2019-05-23 23:13:42 följande:

    Frågan är i mina ögon felställd och utgår från en föreställning att den fysiska kroppen har en större vikt än t.ex. intellektet, känslolivet, det mentala livet. 

    Frågan borde istället vara: "Hur känns det för er unga att vara på en badstrand där det finns så många äldre som har ett överlägset, utvecklat intellekt som finslipats under många år och ett mer moget och bättre utvecklat känsloliv?"

    Sen finns det förstås många äldre som inte valt att utvecklas mentalt och inte kan skörda frukterna, men yngre snorvalpar har ju liksom inte ens en chans eftersom de knappt börjat sitt intellektuella liv.

    Men för att svara på frågan.

    Jag för min del mår utmärkt på stranden, min kropps ev. förfall är inget jag stör mig på än så länge. Att jämföra min kropp med andras är inte (längre) intressant för mig. Jag finner istället ett större nöje i att diskutera och utforska nya saker som stimulerar mig intellektuellt. Tyvärr finner jag sällan de yngre förmågorna särskilt intressanta i det avseendet - ofta trummar de på med vad de anser vara en ny revolutionerande upptäckt, men som för mig är relativt blasé och som jag redan har analyserat och hunnit tröttnat på för länge sedan.

    Fördelen med att åldras och att vara en kreativ och ständigt utvecklande människa är att livet bara blir allt bättre, allt roligare och man själv allt skickligare och mer nyanserad i sin intellektuella förmåga.


    Verkligen! Fantastiskt inlägg!
Svar på tråden Ni som blivit lite äldre. Hur känns det att förlora sin ungdomliga kropp?