Inlägg från: luthia |Visa alla inlägg
  • luthia

    Bf 2020 för oss vill ha ”mkt” kontakt med varandra.

    Hej på er, vissa bekanta namn sen bim-trådar och vissa nya. Så roligt iallafall att få följa er och stort grattis till er alla!

    Jag plussade i fredags och är enligt alla appar i v 5 (4+5) med beräknat BF nånstans månadsskiftet januari/februari 2020.

    Jag gör precis som många andra verkar göra här inne, oroar mig så fort jag sätter mig på toaletten, måste kolla på pappret. Känner mig trött men det har jag å andra sidan gjort hela våren pga pollen, men brösten är nog det värsta hittills - haft och har så jäkla ont!!

  • luthia

    Forts...

    Annars känner jag att ?det tar stopp? när jag äter, mår kanske inte illa men är inte sugen på nånting, sen har jag som mensvärk i princip varje dag, inte hela tiden men märkbart värk i magen. Försöker att istället tänka missfall så tänker jag växtvärk.

    Det är skitjobbigt att gå runt och oroa sig men vet ni vad? De flesta graviditeter går hela vägen! Skulle det gå åt helvete den här gången så var det inte meningen. Så försöker jag tänka, även fast jag är rädd och orolig för missfall.

    Jag kunde inte boka tid hos bm utan får gå på drop-in nu på onsdag. Detta är min första graviditet och jag är såå spänd över vad som väntar.

    Hoppas ni alla får fortsätta må bra och att alla små frön stannar <3

  • luthia

    Idag har jag varit på inskrivning. BM beräknade precis som jag att BF borde vara 31/1 :) De har alldeles fram tills nyss erbjudit tidigt UL from v 11 men har under sommaren tagit paus, varför vi erbjuds ett vanligt RUL from v 18. Funderar på att gå till en privat klinik och göra ett tidigare.

    KUB-test erbjuds vi inte heller då jag är under 35. Rent spontant skulle jag vilja göra ett men jag vet inte, vad säger ni om det?

  • luthia

    På lördag går jag in i v 8, känns som jag varit gravid i en evighet men samtidigt tror jag inte ens på det emellanåt, alltså att jag är gravid. Känns helt overkligt. Har berättat för min chef nu då jag är polis och inte vågar jobba ute. Fått världens bästa stöttning av honom, men känns liksom jobbigt att berätta för folk som inte är i närmsta kretsen. Jag oroar mig vareeenda gång jag sätter mig på toa att jag ska blöda. Idag tog jag ett gravtest och det var positivt så fort urinet liksom sögs upp i rutan. Det här är min första graviditet och jag är så orolig för missfall. Är det verkligen inte förrän v 13 man kan slappna av?

  • luthia

    Ja, jag väntar också mitt första barn. Mår så dåligt av den här värmen, idag 28-30 grader i heltäckande uniform. Jag känner mig inte alls glad, går runt och väntar på missfall nästan. Ingen blödning. Känner mig instängd i min egen kropp emellanåt, haft så jäkla ont pga tarmarna inte jobbar så som de brukar, mår lite smått illa emellanåt men egentligen inte ens nämnvärt. Tar mer stopp när jag försöker äta en normal portion. Jag har haft problem med ätstörningar tidigare i livet och just nu tycker jag att det är skitjobbigt att redan ha blivit större över brösten och även vid magen, är ju bara i 7+4 så är ju ingen bebiskula direkt. Jag har så svårt att förstå att det här händer!! ?Hur är det med hormonerna?? frågade en av mina närmsta kollegor mig idag, vet faktiskt inte vad jag ska svara. Känns otacksamt att svara att jag bara önskar att få gå på semester och slippa umgås med folk när jag egentligen inte orkar. Sover 1,5 h varje eftermiddag efter jobbet. Känner mig helt slut. Hoppas innerligt att jag mår bättre efter helgen.

    Hur ska ni andra göra på midsommar när folk frågar er om varför ni inte dricker något?

  • luthia

    Så starkt av dig att sätta ord på de där känslorna, det är ju helt normalt men inte mindre jobbigt för det. Självklart blir det här världens omställning! När jag gick hos en psykolog (pga sexuellt övergrepp) så hade jag precis som du mycket förväntansångest/framtidsoro, psykologen frågade mig då varför jag oroade mig inför någonting som inte ens kanske händer. Det är nånting jag har tagit med mig från det. Att det är onödigt (men inte lätt att bryta) att må dåligt i förväg när det kanske inte ens inträffar. Tänkte om du skulle kunna försöka tänka lite så. Är själv dålig på att tänka så hela tiden och därför kommer oron över missfall.

    En dag släpper det garanterat, vi får försöka stå ut, och jag hoppas precis som alla andra säger att det är värt det. Jag har längtat efter en gravidmage och en bebis att hålla i men just nu känns det där så himla långt borta!

    Okej :) tror att jag också kommer undan, får skylla på att jag måste ta hand om mina hundar så behöver kunna köra.


    citababy skrev 2019-06-19 18:56:06 följande:

    Usch... Jag kan verkligen relatera till det du skriver. Min oro rör inte främst missfall om jag ska vara ärlig. Jag är däremot livrädd över den förändring som det innebär att få barn. Jag sörjer att det inte längre kommer att bara vara jag och min man. Jag är enormt orolig över förlossningsdepression och att inte kunna knyta an till sitt barn. Sen mår jag i övrigt som dig, dålig aptit, känna sig instängd i sin kropp, hormoner all over the place, trötthet och sömn efter jobb osv. Hoppas innerligt att detta släpper.

    Jag dricker i normala fall inte och har aldrig gjort det så där är det ingen som kommer misstänka något :)


  • luthia

    <3

    Hoppas illamåendet går över! Jag har (peppar peppar) inget illamående ens att nämna. Otroligt tacksam för det.


    citababy skrev 2019-06-20 12:17:13 följande:

    Ja, det är faktiskt väldigt klokt att tänka så. Att man inte bör gå runt och oroa sig över något som kanske inte ens händer. Hamnar man nu i en förlossningsdepression, ja den dagen den sorgen :P men varför må dåligt redan nu liksom. Tack för denna "påminnelse", behövde faktiskt höra detta. Sån sjuk lättnad att få veta att man inte är ensam i sina jobbiga tankar haha.

    Fun fact: Igår kaskad kräktes jag utomhus framför en del åskådare på en parkeringsplats. Haha så hemskt. Har behövt sjukskriva mig från jobbet många gånger denna månad.


  • luthia

    Vi berättade för våra respektive familjer i v 5-6. Kändes helt främmande för mig att inte berätta för familjen då vi är väldigt tighta, och skulle missfallet komma så är det bra att de vet varför jag skulle må dåligt. Berättat för min närmsta arbetsgrupp i v 7 då yrket mer eller mindre tvingar mig då jag inte vill utsätta mig för våld (är polis). Nu är jag i v 9, tycker att det är rätt skönt att inte alla vet då jag behöver få landa i detta själv. Det gick oerhört fort för oss att bli gravida, redan på andra försöket. Hormonerna spelar en spratt och så sent som i förra veckan bröt jag ihop då jag inte riktigt trodde jag var gravid (längre). Mår numera lite mer illa om dagarna, tycker att magen har svullnat en del men får fortfarande på mig nästan alla kläder, vågar inte köpa varken mammakläder eller något åt det som växer i magen då jag oroar mig för att det inte kommer att stanna kvar... tycker det är oerhört jobbigt att vara ?nygravid? under den här tiden på året då det är så otroligt varm och man vill klä sig lätt, men nu vill jag ju bara dölja kroppen för att jag känner mig så svullen.

  • luthia

    Man kollar sköldkörteln ja :)


    Carrie123 skrev 2019-06-26 09:06:54 följande:

    Jag ska bo i Sverige i några veckor från augusti så bokade in ett besök hos en bm i Göteborg. De skrev att de inte gör rul där (kommer vara i vecka 13) och trodde man alltid gjorde det? Fick boka om inskrivningen jag hade här i Dublin då ?du sa ju att din sista mens var i april? när jag uppdaterade att vi gjort ett tidigt ul och jag hade sagt det typ 3 gånger (i skrift) att jag är säker på att jag var mindre gången haha! Så kanske hinner inskrivningen innan vi åker på semester och UL i vecka 11+0 istället. Vill att min man ska vara med då han inte följer med till Sverige efter semestern.

    Vet inte hur länge vi blir kvar i Sverige då vi kommer flytta till USA i höst någon gång men vill ändå se till att de har koll på mig:) vet någon om de testar sköldkörtelvärden i Sverige på inskrivningen? Behöver ha mins kollade men funderar på att boka in dem privat då de kanske inte tar alla hos bm (TSH, fritt t4 men tror dock inte fritt T3?)


  • luthia

    Nej det vet jag tyvärr inte.


    Carrie123 skrev 2019-06-26 13:19:25 följande:

    Ah vad bra! Vet du om man tar bade tsh och t4? Annars kommer jag bestalla fran werlabs eller nagot da jag kommer ha kontakt med min lakare pa Irland under tiden jag ar i Sverige.


  • luthia

    Åh hur gick det?

    Jag har bokat in ett privat UL 23/7, då är jag 12+3. Lite nervöst så här långt innan så förstår att du måste varit nervös idag!


    citababy skrev 2019-07-01 13:31:23 följande:

    Jag är i v. 12+1 :) åh så häftigt! :) Det ska bli spännande... och förhoppningsvis känns det mer "verkligt" efteråt. Det verkar som att illamåendet sakta men säkert börjar avta också vilket är OERHÖRT OCH UNDERBART SKÖNT!


  • luthia

    Men så roligt att höra!! Häftig upplevelse och skönt att resultaten var så bra. Blev ni erbjudna KUB?


    citababy skrev 2019-07-01 23:20:31 följande:

    Men åhhhh, det var ju helt helt magiskt. Asså verkligen magiskt och en obeskrivlig känsla att få se sin bebis på skärmen. Ett hjärta som tickade fint. Små händer och fötter. Och så valde bebis att svälja fostervatten och sticka ut tungan medan vi tittade på :') jag kunde verkligen inte sluta le stort. Jättefina resultat på KUB:en också. Resultatet 1/200 är enligt barnmorskan BRA och vi fick 1 på 19.800! Haha. Väldigt lättad efter idag och känner mig faktiskt glad idag för första gången igen på många veckor <3


Svar på tråden Bf 2020 för oss vill ha ”mkt” kontakt med varandra.