Inlägg från: BuoBä |Visa alla inlägg
  • BuoBä

    Ny arbetskollega efter mammaledighet

    Boka in ett möte med chefen innan du börjar "för att bli uppdaterad på vad som hänt sen sist". Först ber du chefen berätta om verksamheten nu, om det finns någon ny satsning framåt etc. Även om det "bara" är ett café kan det ju ha blivit mer fokus på veganalternativ, nya leverantörer eller liknande, så det är inte konstigt om du vill veta vad som gäller nu.

    Sen kan ni prata om hur schemat fungerar nu, vilka arbetsuppgifter du ska ha, ny lön (oberoende av nya kollegan har) osv. Håll kollegan ute ur diskussionen. Jobba sen ihop ett tag och gör dig en egen uppfattning. Är det problem får du ta upp det med chefen då, med egna exempel.

  • BuoBä
    Anonymsju skrev 2019-06-01 11:46:29 följande:

    Ja du har rätt att det är mycket bättre att ta upp egna exempel till chefen om det uppstår konflikter/problem. Det jag grummar över är väl just att hon redan sagt att hon bestämmer schemat pga av hennes andra jobb. Jag som jobbat där i 5 år ska behöva anpassa mig efter en ny anställda andra jobb, det känns inte rätt..


    Det är därför du ska prata med chefen innan och ta upp schemat generellt, hur det funkar, hur chefen tänkt du ska jobba etc. Då får du reda på om det är sanktionerat att den nya bestämmer eller om det är något hon hittat på själv.
Svar på tråden Ny arbetskollega efter mammaledighet