Inlägg från: Anonym (tobbe) |Visa alla inlägg
  • Anonym (tobbe)

    Borde tjurfäktning förbjudas?

    Anonym (Ninni) skrev 2019-06-27 20:20:56 följande:
    Fast det är ju mer som komedi och den enda som riskeras att skadas och tom dödas är människan. Det enda taskiga kanske är att tjurens bollar är uppsnörda hårt så att den blir irriterad och vill jaga. Men den torteras och dödas ju inte likt en spansk tjurfäktning.

    Har vart på flera amerikanska rodeos och det är faktiskt kul. Skulle aldrig gå på en spansk, fy fan.
    Du tycker inte att det är tortyr när dom klämmer testiklarna på tjurar och hästar? Det kanske är för att du är kvinna men jag kan garantera dig att gjorde man det på en människa då skulle det räknas som tortyr. Testiklarna är känsliga och det kan göra väldigt ont. Amerikans rodeo bör också förbjudas för det finns flera inslag av djurplågeri även där.
    Anonym (Tara Toro) skrev 2020-01-02 16:37:11 följande:
    Nej, det ska väl inte förbjudas, det tillhör ju Spaniens kultur. Jag älskar tjurfäktning, det är fint och en mäktig upplevelse. Tjuren är ju bara ett djur, ingen människa och den lider inte. Den bara dör. Vad ska den annars göra liksom? 

    Nej, gillar inte när känsliga PK maffian ska sitta med pekpinnar över andra länders traditioner. Hands off bitches!
    Bara för att något tillhör en kultur betyder inte att det ska få finnas kvar. I Sverige offrade vi människor tidigare och hade slavar det var vår kultur. Ska vi ta tillbaka det då? Sen verkar du inte bara så bildad när det gäller djur. För det första människan är också ett djur vi skiljer oss inte extremt mycket från djuren. Dom känner smärta som oss och dom har känslor som oss. Sen förövrigt är det väldigt många i Spanien som vill förbjuda tjurfäktning också det är inte så ok där som du tror. Det finns moderna människor även där. Sen är tjurfäktning dessutom det mest meningslösa djurplågeri man kan tänka sig. Det är riggat så tjuren inte har mycket till chans och det fyller ingen som helst funktion.
Svar på tråden Borde tjurfäktning förbjudas?