Inlägg från: Anonym (Suck) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Suck)

    Sociala koder

    Dom är väl svenskar allihopa. Här är det sjukt snävt för att passa in. Jag tycker att du låter jättetrevlig och jag gillar inte att du har tagit till dig dom här diagnoserna till hjärtat.

    Diagnoser ändras, modifieras, byter namn, tillkommer och stryks hela tiden.

    Du är en människa och kanske inte som den svenska normen men det innebär inte att du inte är normal, gillar inte hur man uttrycker sig så.

  • Anonym (Suck)
    Anonym (J) skrev 2019-06-18 05:08:18 följande:

    Jag tror att du går för fort fram och att du missar hintar om att de inte är så värst intresserade av att bli din kompis. För att bli vänner krävs det personkemi, men det är inte socialt accepterat att rakt ut säga till någon att man inte är intresserad av hens vänskap. Istället gör man det med små subtila ledtrådar som kan vara svåra för någon på autismspektrumet att uppfatta. Om en person alltid svarar kortfattat, aldrig själv inleder en konversation med dig eller tar initiativ till att träffas så är det troligt att hen känner att ni två inte passar ihop som kompisar.


    Fast ts fattar ju direkt! Hon tycker att det är orättvist, det är det hon skriver och jag håller med henne. Har inga problem med att läsa av människor, tvärtom och ser sådant här i samhället hela tiden. Jag brukar gilla såna som ts men har varit med om att kollegor tex fryst ut någon som ts som är snäll och trevlig och inte smälter in i inredningen.
  • Anonym (Suck)
    Anonym (Wee) skrev 2019-06-18 22:27:08 följande:

    Det är lite svårt att förstå vad du menar. Om du är lika mångordig och utsvävande i verkligheten är det begripligt att folk tycker du är annorlunda.

    Och det heter DE är, DE fattar, DE förstår etc inte DEM, blir svårläsligt.

    Man blir vän med andra med tiden, när man umgåtts ett tag och hittat gemensamma intressen och värderingar, oftast inte meddetsamma genom att prata på fb.


    Har du dyslexi eller ocd? Så svårt ska det inte vara att begripa en text bara pga fel användning av de och dem.

    Ts; det du pratar om är faktiskt mobbning och det är inte ditt fel. Jag har sett udda personer frysas ut hela mitt liv. Själv gillar jag såna som dig. Jag deltar inte i utfrysningen alltså och brukar säga ifrån.

    Sverige är nog tyvärr väldigt snävt och jante.
Svar på tråden Sociala koder