Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Ska hjälpa min bror att flytta - flickvän blev sur

    Just nu är jag och min flickvän våran vecka i flickvännens familjs sommarstuga. Vi brukar få en vecka varje sommar där vi är här. Nu är det såhär att min bror ringde igår kväll och vill ha flytthjälp imorgon, vilket tar 2 dagar eftersom han bor långt bort från stugan så vi måste sova över. Jag sa att vi gör ändå inget speciellt i stugan så det är självklart vi hjälper till. När jag berättade detta för min flickvän blev hon fruktansvärt sur och tyckte min bror skulle ha bättre framförhållning, att det är respektlöst mot våran planering att be om hjälp en dag innan flytten. Jag förstod inte riktigt vad hon menade med detta men jag tycker att man hjälper en familjemedlem att flytta om man kan. Vi kan men hon vill inte, inte under ?våran? stugvecka. Tycker inte ni att man hjälper en familjemedlem i vått och torrt? I min familj har vi alltid ställt upp för varandra men i hennes måste man ha framförhållning. Vad tycker ni? Hur hade ni gjort?

  • Svar på tråden Ska hjälpa min bror att flytta - flickvän blev sur
  • Anonym (Anonym)

    Det handlar om att min bror och hans flickvän har fått större lägenhet och därför ska flytta. Och då tycker min flickvän att flytten inte kommer som någon blixt från klar himmel, så han hade kunnat säga till tidigare så vi hade kunnat byta stugvecka. Jag håller delvis med min flickvän att min bror behöver ha mer framförhållning om man behöver andras hjälp, men samtidigt känner jag att en dag kanske vi behöver hjälp med något och behöver deras hjälp...men men...i min familj har vi den kulturen att kan man så hjälper man. Min flickvän håller förvisso med att man ska ställa upp för familjemedlemmar, men hon tycker att man får planera lite också. Och planering är inte min familjs starka sida.

  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Hm) skrev 2019-06-24 12:14:52 följande:

    Men vem ber om 2 dagars flytthjälp utan framförhållning?  Du tycker inte det är konstigt? Jag förstår din flickvän.


    Min bror tänker inte så. Han lever bara i här och nu. Detta störde min flickvän rätt mycket.
  • Anonym (Anonym)

    Jag trodde ju inte hon skulle bli så jävla sur dock som hon blev. Men det var fel av mig att bara säga ja, absolut. Men ju fler man är desto fortare går det ju. Och hon blir sur så fort det inte blir som hon tänkt. Som sagt, framförhållning är tydligen viktigt för henne medan för mig så kan jag anpassa mig. Hade vi varit utomlands hade jag dock sagt nej. Men min flickvän tycker att vi ska säga nej av ren princip, dvs bara för att han frågade så sent. Men det tycker inte jag.

  • Anonym (Anonym)

    Men jag får en känsla av att det är min bror som hon är irriterad på mest egentligen, för vi har bett honom (inomn rimlig tid) om hjälp för olika saker och han har inte ställt upp en enda gång för då är hans kompisar viktigare, vilket vi har accepterat. Men han har bett oss om hjälp innan inom kort tid och nu verkar det som att hon mest är irriterad på honom, men skyller på att han frågar inom väldigt kort tidsspann. Jag vet inte men får den känslan. I vilket fall tycker jag det är tråkigt att hon (just nu) är irriterad nu när vi kan njuta av att vara här istället.

  • Anonym (Anonym)
    Anna60 skrev 2019-06-24 13:56:06 följande:

    Då är det ju ännu värre. Han ställer inte upp alls, men det skall ni göra. Men en flytt dessutom. Med väldigt kort framförhållning. Nej, säg till honom att han får skaffa annan flytthjälp då. Ställ dig lojalt på din flickväns sida.


    Men han räknar med att vi ställer upp för honom nu. Känns dumt att ringa nu och säga nej. Tycker min flickvän är barnslig som säger nej och surar. Handlar liksom om två dagar på en hel vecka.
  • Anonym (Anonym)

    Nej det är inte flickvännen som skriver. Men det känns som att hur jag än gör blir någon besviken. Antingen min flickvän eller min bror. För er som undrar så har jag en storasyster också och hon brukar hjälpa oss och vi henne när vi behöver hjälp och samma hon. Vi hjälper varandra men det är min bror som inte alltid hjälper familjen. Min syster ska hjälpa min bror att flytta och då känns det dumt att jag inte gör det heller. Som sagt, någon gång kanske vi behöver min familjs släkt och då är det bra om vi kan hjälpas åt tycker jag.

  • Anonym (Anonym)

    Vi har idag hjälpt min bror att flytta både min flickvän och jag. Min flickvän var inte alls sur utan tyckte det var trevligt när vi hjälptes åt, och min bror bjöd oss på pizza. Hon bad om ursäkt sen för att hon surade innan och sa att i ett förhållande får man ge och ta. Så denna dagen blev bra ändå och imorgon åker vi tillbaka till stugan och är där tills på söndag. :)

  • Anonym (Anonym)

    Dock stod min flickvän fast vid att tills nästa gång ha större framförhållning/bättre planering.

  • Anonym (Anonym)

    Många undrar, och ja jag har bett om ursäkt.

Svar på tråden Ska hjälpa min bror att flytta - flickvän blev sur