Inlägg från: Anonym (Mamma till 3) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma till 3)

    Hjälp bonusbarn och relation

    Att vara med någon som har barn är påfrestande. Barnet kommer alltid först och som partner får man acceptera det. Man får ställa in saker i sista sekund för att barnet fått feber. Man får hoppa över sin favoritserie för att barnet har nattskräck. Man får låta bli vinet till maten för att barnet som är på bio kanske tappar bort sitt busskort och behöver hämtas. Man får avbeställa dom svindyra skorna för att barnet slagit upp hål i overallen och behöver ny.

    Livet med barn består av uppoffringar på löpande band, och det ?drabbar? även bonusar.

    Klängiga barn som inte vill vara själv är oftast inte trygga. Så det gäller att skapa trygghet för henne, och även sätta gränser och rutiner. Ex. En timme gemensam lek, sen får hon antingen hjälpa till eller aktivera sig själv. Här delar vi oftast upp oss. Ena underhåller barn medan andra tar hand om hushållet. Kanske du och dottern kan åka till frissan, gå på bio eller shoppa så får pappan ta hand om hushållet, och nästa gång byter ni?

    Egentid med partnern är en lyx. De flesta föräldrar får planera in sånt och skaffa barnvakt.

    Här består egentid tillsammans av att somna på varsin kant i soffan framför tv eller dom där 5 minuter på morgonen med snooze.

Svar på tråden Hjälp bonusbarn och relation