• Anonym (hh)

    Hjälp bonusbarn och relation


    Anonym (hmm) skrev 2019-06-27 15:03:40 följande:
    Ja? Det är ju inte hennes barn. 
    Det verkar ju som att hon gör vad hon kan för barnet med tanke på att hon endast varit i deras liv i 1,5 år.  
    Men självklart så ska hon ju prata med sin partner om hur HON mår i DERAS relation. 
    10-åringen verkar ju ha det bra hos pappan, och vi vet ju faktiskt inte hur hon har det hos mamman, galenskapen kanske kommer fram endast när barnen inte är hemma?

    Men TS, självklart så borde du försöka ta dig ur det här, bli inte mer involverad i en så här konstig familjekonstellation där ingen verkar vilja ta sitt ansvar. Du behöver inte känna någon skuld gentemot någon och gör det som är bäst för dig.
    Tror du på allvar att barnen far illa så gör en socanmälan.      
    Håller helt med dig. Det är viktigt att alla mår bra. Ibland verkar en del tro att styvfamiljen är en balansbräda där en måste må dåligt för att alla andra ska må bra. Och då är det givetvis pappas nya tjej som ska offra sig...

    Hej ts! Vilken soppa du har hamnat i. Din kille har kontakt med soc pga exet, det är en ganska extrem situation du befinner dig i. Utöver det lever du i ett hushåll där din sambo har barn sen tidigare. Jag känner igen de problem du beskriver. Att bara vara med barnen när det är umgänge, aldrig göra något hushållsarbete då. Att han har svårt att lyssna när du försöker prata om vad du upplever inom den här konstellationen. Det här är problem som många upplever med män som har barn sen tidigare. Jag vill att du ska veta det och att det faktiskt inte är något du behöver finna dig i, oavsett hur stora problem ni har i övrigt.
    Frågan är bara hur du ska nå fram till din kille om det och hur du och han ska hitta ett sätt så att ert hushåll kan fungera för er alla. Det är inga stora saker du begär: att ni städar fastän barnen är där. Behöver inte ta så mycket tid i anspråk. Och barnen kanske kan vara med pappa medan han gör det han måste göra? Jag tror personligen att det är bra för barn att se att ett hushåll faktiskt måste skötas. Och i er situation så kanske det är något som kan göra att livet faller tillbaka på något normalt.


    Om flickan vill vara mer och mer hos er, vilket jag har förstått att ni båda tycker vore bra, så kommer det bli konstigt om anledningen är att ni har mer lek och bus, för sanningen är ju att ni får väldigt mycket arbete mellan varven, när hon inte är där. Och det tror jag kan bli tärande i längden. Skulle det bli aktuellt att hon bör bo hos er på heltid i framtiden så tror jag att det kan bli en konflikt mellan er om hon ha tillåtits tro att hos er är det bara lek och bus när det i själva verket är så att hushållsarbetet många gånger har blivit lidande. 

    Hoppas det här kan vara till hjälp för dig, ni behöver ha lite mer normalt liv tror jag. Fokus på flickan i all ära men ert liv tillsammans måste ju fungera också och i det ingår det att sköta ett hushåll. Om din man inte skulle hålla med om dessa argument så är ett annat alternativ att ni delar upp så att du gör vissa sysslor när flickan är där och sen gör pappan samma sysslor när hon är hos mamman. Så att ni turas om. Då kan han fokusera på flickan medan du städar, och sen kan du ägna dig åt dina intressen medan han städar.
Svar på tråden Hjälp bonusbarn och relation