Inlägg från: brallison |Visa alla inlägg
  • brallison

    Stort eller litet företag?

    Jag skulle säga att det beror på hur du är som person. Jag har märkt att i stora bolag om man inte är en sån som skriker högst om allt man kan och gör, så blir man en i mängden som ingen märker och därmed blir ingen karriär där. För såna personer är mycket bättre med mindre företag. I ditt fall (om du är ganska ung och inte vet hur du är än), skulle jag stanna kvar på samma företag just nu och få in ett par år erfarenhet i rollen för att sedan byta till nåt bättere när man redan vet hur man vill ha det.

  • brallison
    Ka11e86 skrev 2019-06-28 10:55:00 följande:

    Tack för svar.

    Problemet som jag känner om man är kvar är att företaget aldrig har haft denna tjänsten innan och att kunskapen om hur och vad som skall göras är bristande. Frågor som lön, kontorsplats, arbetsuppgifter är något som kommer att lösas ?på vägen? och känslan är att det kommer at dra ut på tiden innan man får sitta 100% med projektering.

    Fördelen med det ?nya? stora bolaget är att allt är klart. Finns inte så många frågetecken. Möjligheterna att utvecklas är stora och uppmuntras.

    Sen att få vara med att bygga upp deras nya kontor lockar väldigt mycket.


    På det nya stora bolaget - hur mycket hjälp ska du kunna få? Min första tanke när jag läser att man får bygga upp deras nya kontor är att man är lämnad i stort sett själv för att lösa alla problem utifrån sin bästa förmåga. Men det kanske inte alls är så. Finns det möjlighet att verkligen lära sig på det stora företaget - visst, kan man börja där direkt. Jag skulle säga helt generellt - det är aldrig fel att prova nåt nytt, även "onödig" erfarenhet av nåt är positiv erfarenhet, då man lärt sig nåt nytt även om man eventuellt insett att det var en fel satsning
Svar på tråden Stort eller litet företag?