Inlägg från: Anonym (jur) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jur)

    Min son hade sönder kompisens TV!

    Anonym (N) skrev 2019-06-27 20:55:10 följande:

    Går inte detta under drulle? Och hon kanske inte har en sådan?


    Allrisk heter det i försäkringsvillkoren och drulleförsäkring allmänt tal
  • Anonym (jur)

    TS försök att ha trepartssamtal med dig, kompisen och ditt försäkringsbolag så reder Ni nog ut detta ganska smidigt.

  • Anonym (jur)
    Nofuzz skrev 2019-06-27 23:33:37 följande:

    Om du skadar andras saker

    Råkar du av misstag göra sönder någon annans saker är det däremot inte drulleförsäkringen som är aktuell. Då handlar det för det mesta istället om den drabbade personens egen försäkring. Skulle du bli skadeståndsskyldig kan din ansvarsförsäkring hjälpa dig. Den ingår alltid i den vanliga hemförsäkringen.

    (Vilket vi har men mitt försäkringsbolag hävdar inte gäller vid uppenbara olyckor som den med tv:n...) Dom hävdade istället att mamman borde ha drulleförsäkring....men det hjälper ju inte mig...!?

    Då vet man ju det att man måste fråga först...om min sons kompisar har drulle innan man vågar låta honom gå dit! Kommer ju bli dyrt om det vid olyckor ska ersättas med helt nya prylar ur egen ficka....tack för ditt råd....min son kommer nu vägras besöka sina vänner! Däremot kan dom komma hit! Vi har nämligen drulle! :)


    Din vän måste anmäla skadan till sitt försäkringsbolag om de då nekar ersättning så ska din vän skicka detta skriftliga besked till dig tillsammans med ett krav att du ska ersätta skadan som orsakats av ditt barn enligt en värdering till x kronor, du skickar dessa handlingar till ditt eget försäkringsbolag tillsammans med en egen skadeanmälan avseende ansvar.

    Nu har ditt försäkringsbolag det som de behöver för att handlägga ärendet.

    Därefter så kan man göra lite olika saker beroende på resultat
Svar på tråden Min son hade sönder kompisens TV!