• Anonym (m)

    Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?

    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 10:18:17 följande:
    Jo det vet jag. Men frågan jag hade var ju varför det verkar som att det är vanligare att skriva att en hatar män än att skriva en hatar kvinnor.
    Har du något belägg för detta, eller är det bara din egen bild av hur det ser ut?

  • Anonym (m)
    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 09:36:41 följande:
    Vi är inte samma person. Det finns många som jag vet du.
    Ja, många är som du, som inte visar att du älskar kvinnor, som startar trådar där du anklagar kvinnor, är patetiska osv.


  • Anonym (m)
    Physalis skrev 2019-07-02 11:07:22 följande:
    Män uttrycker sitt hat och sin förakt på andra sätt än att säga de exakta orden "jag hatar kvinnor". Titta bara på det här forumet där det finns en eller flera män som skriver saker som vittnar om deras vidriga syn på kvinnor.
  • Anonym (m)
    Physalis skrev 2019-07-02 11:07:22 följande:
    Män uttrycker sitt hat och sin förakt på andra sätt än att säga de exakta orden "jag hatar kvinnor". Titta bara på det här forumet där det finns en eller flera män som skriver saker som vittnar om deras vidriga syn på kvinnor.
    Detta stämmer TS. Detta måste du väl också ha sett och förstått?


  • Anonym (m)
    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 11:38:51 följande:
    Ja det stämmer och har förstått. Men varför skriver inte män också att de hatar kvinnor? Det verkar som att det inte är socialt accepterat att öppet uttrycka hat mot kvinnor, kanske eftersom det sker IRL på krogen, utomhus, hemma hos folk. Medan hat mot män IRL inte är så illa fysiskt sett så därför är det mer "ok" att uttrycka dessa åsikter. Och att det även är en slags reaktion på männens dåliga beteenden mot kvinnor.
    Varför hänger du upp dig på uttryckssättet?

    Män är kanske mer PK, de vågar inte skriva att de hatar kvinnor. Men de visar ju i handling.
  • Anonym (m)
    Anonym (Sam) skrev 2019-07-02 13:06:50 följande:
    Har jag skrivit att det är mer synd om män pga det? Vi vet ju alla att många kvinnor får utstå mycket hatkommentarer och sexuellt ofredande och våldtäkter. Det är jättesynd om kvinnor som måste utstå detta. Det är lika mycket synd om män som får utstå liknande.

    Men den här tråden handlade inte om vilken grupp det är mest synd om, det handlade i grunden om varför mans och kvinnohat uttrycks olika i t ex media och verbal form. Jag tror jag har fått svar på det av en del inlägg. Tack för det! Men det är tråkigt när andra drar egna slutsatser om en person som de inte vet något om och som inte skrivit det som de hävdar, och som dessutom inte har något direkt med trådämnet att göra, så att tråden till slut går över till att handla om det i stället.
    När du ställer frågan:

    Är det så att män i allmänhet tycker om kvinnor mycket mer än kvinnor tycker om män?

    så undrar man ju om det är så du tror det är, att det är mer synd om män än kvinnor, bara för att kvinnor skriver att de hatar män. Du verkar ju inte förstå (vilket är konstigt) att mäns hat mot kvinnor inte är uttrycks på samma sätt.

    Du formulerar det som en fråga, men varför ens fråga det? Vem är så trög att de inte förstår att nästan alla män älskar kvinnor och nästan alla kvinnor älskar män? Dom du pratar om, som hatar det andra könet, är ju en minoritet, en väldigt liten del av befolkningen.

    Din trådstart påminner om massor av andra där man ställer till synes "oskyldiga" frågor, och som sedan mynnar ut i att allt är kvinnors fel.

  • Anonym (m)
    Anonym (Sam) skrev 2019-07-03 10:19:19 följande:

    Ja jag vet jag skrev fel där. Jag menade att jag har heller inte hört någon IRL säga det, eller någon i min umgängeskrets. Det jag syftat till är det som sagts och skrivits i media, och att det aldrig varit en artikel om en man som häver ur sig kvinnohat medan det varit flera artiklar med kvinnor som pratat om sitt manshat, och reaktionerna om det i media har mer varit neutrala. Har över en hel grupp är väl inget bra? Jag undrade helt enkelt vad det kom sig att det i skrift och verbalt var en skillnad där. Du måste väl ha läst och hört om detta också? Den mest kända som yttrat sig är väl Zara Larsson.

    Men... jag har fått massor av svar om detta nu. Finns det ingen STOPP-knapp för trådar?
    Om du läst om Zara Larsson, så borde du ju också veta att hon inte hatar alla män, hon hatar män som våldtar.

    Anledningen till att media är neutrala är ju att det finns förklaringar, det är inte så att de hatar alla män, utan de hatar vissa män, de män som våldtar och avskyr kvinnor.

    Ibland uttrycker man sig drastiskt, eller så sätter tidningarna en rubrik som ska dra läsare. Men det lyckas de flesta själv förstå. Utom vissa män.


  • Anonym (m)
    Kverulant67 skrev 2019-07-03 11:16:47 följande:
    Om Zara bara hatar män som våldtar så ska hon säga just det! Nu har hon ju vid flera konserter mm bara sagt just "Jag hatar alla män"...
    Källa på det, tack.
  • Anonym (m)
    Anonym (vill ha men inte ta) skrev 2019-07-03 11:59:01 följande:
    Hur som helst, för att koppla an till trådstarten, en rubrik "Jag hatar kvinnor" ser man aldrig, vilket är bra. En del män har ju fått för sig att kvinnor hatar män i Sverige. Jag har pratat med några och de har sagt att de tror det. Och det mycket tack vare liknande rubriker och artiklar. Vilket jag tror i sin tur skapar ett större kvinnohat hos dem.

    Så media kanske borde tänka på hur de sätter rubrikerna, och skriva just vilka typer av män som det hatas över.
    Vilka tidningar skriver så? Jo, Aftonbladet och Expressen. Vem tar dessa tidningar på allvar? I alla andra diskussioner här på FL så är dessa tidningar skit, de skriver bara en massa skit.

    Sedan är det lågt att skylla på massmedia, har folk ingen hjärna att tänka med, källgranskning osv. Tror man rakt upp och ner på vad tidningarna skriver får man skylla sig själv.

    Det är tvärtom så, att de hatar kvinnor och sedan skyller de hatet på media. För de kan inte öppet stå för sitt hat.
  • Anonym (m)
    Kverulant67 skrev 2019-07-03 13:24:24 följande:
    Hehe sov du hela sommaren 2017???
    Sven Melander fick ju tom ta henne i försvar.... Hon sa det nder sina konserter den sommaren.
    Då kan du ju visa en källa? Jag har inte varit på hennes konserter.
Svar på tråden Varför verkar "jag hatar män" vara vanligare än "jag hatar kvinnor"?