• rhubarb82

    Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader

    Hallå! Hoppar in här! Jag och min man är 37 år och började försöka skaffa barn i höstas. Vill verkligen ha barn nu jämfört med innan, då ville jag inte. (jobbar som förskollärare och är rätt trött på barn när jag kommer hem från jobbet) men nu har den biologiska klockan verkligen börjat ticka.


    Är på försök 6 nu. Har haft dåligt med ägglossningar pga att jag haft problem med mina prolaktinnivåer som jag nu har fått åtgärdade och äter medicin för. Så nu har mensen blivit mer regelbunden de senaste tre försöken, men hittills inget plus. Är just nu på äl +11 så börjar närma sig. Hoppas SÅÅ att det tar sig denna gång. Har ändå förhoppning om det då jag äter medicin nu just för att hormonnivåerna ska bli rätt för att kunna bli gravid.


     

  • rhubarb82
    Sirest01 skrev 2019-07-18 13:17:48 följande:

    Hej vi har försökt sen i augusti förra året. Jag har ingen egen ägglossning eller mens, har pcos troligtvis. Just nu har jag Provera, tagit det sen i april, testade med en månads uppehåll men fortfarande ingen egen äl. I höst ska jag tillbaka till gyn läkaren och då får vi se vad som händer. Min sambo och jag tar det lugn nu under sommaren och myser när vi känner för det. Men jag mår dåligt psykiskt då jag längtar efter en bebis som bara den och jag har kompisar som ska ha barn och min syster ska ha i augusti. Jag har ställt in mig på att jag kommer nog inte få barn, kan inte ens föreställa mig själv med barn längre.


    Åh, jag förstår dig så väl! Mår också dåligt psykiskt då jag ångrar att jag väntade så länge med att försöka och då mina svägerskor blivit gravida hur lätt som helst, så man känner ju verkligen pressen nu. Det är hemskt varje gång under de här månaderna som mensen kommit.


    Har också haft problem med ägglossning, har gått och kollat upp och fick reda på att jag hade höga prolaktinnivåer så har fått medicin nu så de senaste cyklerna har ägglossningen kommit som den ska. Men väntan är hemsk verkligen. Men är glad att jag iaf har egen ägglossning nu varje månad... dock kan mina hormonnivåer fortfarande vara lite fel då det tar några månader att ställa in rätt dos av medicineringen.

  • rhubarb82
    Mima93 skrev 2019-07-20 18:26:15 följande:
    Ja jag tänker som du! Testar inte förrän mensen är sen, annars kanske man blir besviken i onödan. Förra månaden hade jag sen ÄL och då blev ju även mensen senare. Nu kom ÄL som den skulle. Tycker det är skönt att ha koll på ÄL för annars hade jag ju börjat hoppas förra månaden när mensen var typ fyra dagar sen...
    Ja, försöker att inte testa nu heller för tidigt just för att man blir så himla besviken varje gång. Men svårt att låta bli nu äl +11
  • rhubarb82
    Pepsin skrev 2019-07-23 21:39:34 följande:

    Har ju BIM på måndag. Känner verkligen ingenting! :/ önskar man hade känt något haha. Enda som är att jag kan bli akut illamående men det håller i sig typ fem minuter. Har blivit dunderförkyld nu, har hört att det kan vara ett symptom haha


    Har fortfarande en jämn och fin tempkurva, men osäker på om det är mensvärk eller nåt annat jag känner. Kändes verkligen som att mensen skulle komma imorse när jag vaknade men ingenting. Ska få mens imorgon eller på torsdag enligt appen. Tempen är fortsatt hög iaf.
  • rhubarb82
    Pepsin skrev 2019-07-26 21:33:25 följande:

    Hur har det gått?


    Jag tror att jag är gravid. Har BIM idag, tempen borde ha sjunkit igår... men den har stigit istället. Och ingen mens i sikte. Tog ett äl-test och det blev positivt (var det jag hade hemma (ska köpa ett gravtest idag) Har ju hört att ältest kan funka som gravtest i brist på ett. Men det blev starkt positivt på en gång. Och äl har jag inte. Eftersom jag hade det för två veckor sedan som min app bekräftat. Känns helt sjukt. Men det känns verkligen i kroppen att nåt händer. Känner mig så varm och brösten ömmar så jag håller på att bli galen.
  • rhubarb82
    Pepsin skrev 2019-07-27 17:47:50 följande:

    Men åh så himla spännande! :D jag har noll koll på temp och sånt! Håller tummen <3


    Det var positivt! Jag är gravid!
  • rhubarb82
    Pepsin skrev 2019-07-27 21:50:48 följande:

    Men åååh!!! Stort grattis! Hoppet lever för oss andra också haha! Lycka till med allt <3


    Tack! Lycka till till er andra!
Svar på tråden Vi som försökt bli med barn i minst 8 månader