• LFF

    Har lyckats för bra med min hund

    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 07:38:14 följande:
    Släpper ihop och släpper ihop. Kom igen. Hundar är flock djur och en hund som inte får socialiseras mår dåligt av det. Och det är ALDRIG i själva mötet som det sker utan vid senare tillfälle. Förutom med schäfern vi mötte runt ett hörn. Alltså så har hundarna lekt med varandra i eller hälsningen redan är avklarad och det har varit avslappnat när det har skett ifrån andra hundar.
    Sista gången var dock människans fel och med en hund som min har lekt med i flera dagar.
    Min terrier (jack russell) trivdes allra bäst när han slapp andra hundar efter en viss ålder! Han tyckte andra hundar var pest och pina. 

    Så jag skulle helt enkelt låta bli att släppa hunden med andra hundar. Hon mår helt uppenbart inte bra av det!

    Läser att hon även är kastrerad. Det kan vara en stor del i orsaken (tyvärr) till varför hon blivit attackerad och är därmed ytterligare en orsak till varför du ska se till att hon har bara ett litet fåtal andra hundar som hon umgås med, hundar som du vet inte bryr sig om att hon luktar annorlunda.
  • LFF
    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 08:01:17 följande:

    Ja det är så sjukt tråkigt att de situationerna har uppstått. Visst gjorde jag fel en gång som tillät mig övertalas till ett möte i början. Men min har inte attackerat någon ifrån start så det går faktiskt inte att skylla på henne eller mig till fullo. Hon hade jättesvårt med socialiseringen i början, precis som du säger att hon inte visste hur. Men hon har lärt sig det sen ca 2 år tillbaka. I början satt hon själv och tittade mest på när de andra lekte och sökte sig mest till oss människor. Det var så sorgligt. Men det problemet finns inte idag. De hon inte gillar vänder hon bort huvudet ifrån lite grann och då kallar jag på henne och hon kommer direkt.


    Skulle hellre påstå att jag rör mig kretsar där alla ses som en "bra" hundägare i vanliga folkkära ögon men i själva verket inte har någon kontroll på sin hund alls. Och visst det hade ju kunnat gälla mig om det inte vore för att hon faktiskt ALDRIG har gjort någon annan illa. Inte ens lite lite grann med munnen! Jag har stenkoll på henne medans andra inte ens har någon "gard" utan allt är ju så frid och fröjd.


    O ja, självklart tror man att den andra personen känner sin egna hund när dom är så avslappnade osv, men får ofta kommentarer att de tydligen inte gjorde det efteråt.


    Så anser inte att det inte jag och min hund som är problemet. Då vi heller aldrig har gjort skada. Det är dom som tror att deras hund aldrig kommer göra något och inte ens tittar efter tecken på sin hund där den påvisar ett beteende eller reaktion.. de som inte ens reflekterar över det är de farliga hundägarna. Och oftast så reagerar dom inte heller vid en situation utan  man får själv sära på dom ensam. Förutom i sista situationen då vi hjälptes åt otroligt bra måste jag säga, så otroligt att jag blev riktigt förvånad.


    Den markerade meningen säger allt. Du tror att folk kan sina hundar. Det inbillade jag mig också en gång i tiden tills den första gången en hund la sig "fridfullt" ner vid ett möte, ägaren hade kopplet löst och när vi gick förbi så kastade sig hunden ut i kopplet! 

    Det värsta jag sett är väl när vi kom ut ur hissen och det stod en annan hundägare där. Min var lite extra surig den gången och började morra från svansroten, hade rest ragg och visade hela tandraden. Fick då frågan "Kan de hälsa? Min hund är så snäll och älskar andra hundar".

    Folk är generellt inkompetenta på att läsa sina egna hundar och även andras. Tyvärr. 

    Så sluta tro att folk kan läsa hund och förstår sin egen hunds signaler. Det gör de väldigt sällan!
  • LFF
    Ignoramus skrev 2019-07-05 08:10:31 följande:

    Fast det är ju synd om din hund när du försätter henne i situationer som slutar med att hon blir attackerad. För folk har dålig koll på sina hundar, det borde du ha insett efter första attacken.

    Och nej, hundar blir oftast stressade av andra hundar. Speciellt i leksituationer med främmande hundar. I ditt fall skulle jag ha valt ut 1-3 hundar som hon verkligen funkar klockrent med, låta henne leka med dem, och sen inga andra.


    Lika klok som alltid
  • LFF
    Ignoramus skrev 2019-07-05 08:18:37 följande:

    Haha förlåt, men skrattade rakt ut när jag såg det här framför mig. Hur fan är folk funtade egentligen? Som små Truman show-robotar som bara upprepar samma fras om och om igen, oavsett situation. Absurt.


    Japp! Kan ju säga att jag fräste rätt rejält att "Ja, men det gör inte min som du ser!".

    Men det är också ett väldigt bra exempel på hur otroligt inkompetenta många hundägare är i att läsa hund och inte ens kan ta in dessa enormt tydliga signaler. 

    Vår hund hade dessutom fått lära sig att man behövde visa signaler väldigt tydligt (jag kunde inte heller läsa hund ordentligt när vi skaffade hund) som liten. Sen var vi på promenad med basenjisar och där kan du snacka om en ras som är otroligt duktig på att läsa signaler. Vår fjant gjorde så små signaler som visade att han var helt ointresserad av kontakt och de backade direkt. Där lärde både han och jag oss massor på de få timmarna vi var ute!
  • LFF
    Anonym (Ledsen Mowgli) skrev 2019-07-05 08:29:16 följande:

    Dessutom så hälsar vi på kanske ca 1 av 100 hundar. vilket inte är så speciellt många.


    Men hon behöver inte hälsa på någon främmande hund ute alls. 

    Hälsar du på var 100e person med handslag och presentation när du är ute och går? Det är samma sak. 

    Du har gjort ett superbra jobb med din hund, inte snack om det! Men vissa skaer måste du helt enkelt sluta med och en av dem är att tro att folk kan läsa sina hundar (samt sluta hälsa på andra hundar när ni är ute, även om det bara är 1% ni hälsar på). Vill du prata med ägaren och vara social, låt henne sitta lugnt vid din sida och se till att den andra hunden inte blir påträngande.
  • LFF
    Benny Retro skrev 2019-07-05 08:37:47 följande:
    Ja, man måste fan utgå ifrån att alla andra hundägare är fullkomligt värdelösa i sin ledarroll. I värsta fall inte ens förstå sig på enkla koncept som klassisk betingning, eller vad som nu är mest effektivt och att vara konsekvent i alla lägen.

    Jag har inte hund, tack och lov. Men självklart gillar jag hundar väldigt mycket. Men tyvärr, jag avskyr hundägare överlag. Jävla sopor - detta gäller inte bra hundägare, såklart.
    Nope, de är inte värdelösa i sin ledarroll. De kan vara hur bra hundägare som helst till sin hund och den kan vara hur lydig som helst. Men de är värdelösa på att läsa hund. Det är något helt annat!
  • LFF
    Benny Retro skrev 2019-07-05 08:53:02 följande:
    Så länge dem åtminstone är värdelösa, i någon mån.

    Jag gillar stora, väldresserade och lösa hundar med skickliga hundförare. Det gör mig lite gladare.
    Som också kan vara värdelösa på att läsa hund Men då brukar ändå lydnaden sitta (oftast). 

    Själv gillar jag alla väluppfostrade hundar oavsett storlek och sort. Och helst med en ägare som även kan läsa både sin egen och andras hundar.
Svar på tråden Har lyckats för bra med min hund