• Anonym (Emma)

    Han slog mig inatt vad ska jag göra?

    Du behöver lämna denna man. Det blir inte bättre med en man som dricker och som dessutom älskar det och inte ser sitt missbruk som ett problem. Du tycker nog att lämna är inget alternativ men det är det visst! Man kan älska en man som man lämnar. Jag älskade mitt ett som jag var tvungen att lämna för min säkerhet.

    Ring en kvinnojour där får du stöd!

  • Anonym (Emma)
    Anonym (hjälp) skrev 2019-07-06 11:21:29 följande:

    Var beredd på att jag skulle få dessa svaren, och jag förstår er alla. Det gör jag. Men jag tror det har blivit en liten missuppfattning för vissa, han har inte alkoholproblem, han är inte alkoholist som min mamma. Han känner inte ett beroende, men när han och hans kompisar umgås så är det ofta det dom gör tillsammans. Det har blivit en vana från hans tidigare singel-liv, han säger att han har druckit betydligt mycket mer än så här så han dricker lite nu jämfört. Medan jag aldrig varit direkt förtjust i alkohol mer än att dricka när det är något speciellt. Jag har alltid sett det som ett gift för att jag sett vad det kan göra och förstöra. Han säger att han vill passa på innan han skaffar familj osv. Men det är absolut inte så att han dricker vardagar osv, och dricker han på helgen är det en dag. Han tycker det är kul, men är inte beroende.


    Du får det att låta som att det är inte så farligt att du överdrev nog lite. Men du har accepterat hans beteende under lång tid och nu när du skriver så vet du knappt vad som är normalt längre. Men knuffet eller slaget var något nytt som fick dig att reagera. Han slog dig i fyllan och kommer att förmodligen göra det igen. Frågan är hur länge tänker du stanna och skydda detta beteende?

    Du mår inte bra av att någon dricker alls i din relation . Det är väl nog att din mamma drack?

    Min pappa drack och nu skulle jag aldrig ta en man som dricker. Inte ens om han drack sällan.
  • Anonym (Emma)

    Och detta drickande varje helg är alkoholism! Och det blir mer och oftare till slut. Ett beroende. Han är fast i det.

Svar på tråden Han slog mig inatt vad ska jag göra?