• Anonym (Nostalgi)

    Du som var ung på 90-talet - vad var det bästa?

    Vad var det bästa med 90-talet enligt dig?

  • Svar på tråden Du som var ung på 90-talet - vad var det bästa?
  • Anonym (Maja)
    Anonym (Nostalgi) skrev 2019-07-09 12:59:32 följande:
    Jo det var dom faktiskt. På 90-talet skulle alla vara pinnsmala, de som var lite mulliga blev ofta mobbade. Och speciellt om kvinnorna hade stora rumpor och lår blev de mobbade.

    På 90-talet var det skönhetsideal att ha platt rumpa och platt mage.

    Nu för tiden är modet precis tvärtom, nu anses det av många vara ett skönhetsideal att vara kurvig och ha stor rumpa.
    Ja! Jag minns att jag gick från att skämmas för min rumpa just till att den helt plötsligt blev najs. Inte säker på när det hände, men skönt iaf : D
  • Anonym (Svea)

    Att man kunde gå hem sent en sommarkväll och inte ens tänka tanken om våldtäktsrisken.

  • Anonym (tydligare då)
    Anonym (90-talet var väldigt rasistiskt!) skrev 2019-07-09 14:03:45 följande:

    Ni som skriver att det var mindre rasism och främlingsfientlighet på 90-talet. Det stämmer ju inte alls. Tvärtom var det mycket mer främlingsfientlighet då med inte bara ?Lasermannen? utan mängder med våldsamma skinheads och nazister som marscherade titt som tätt, attackerade flyktingförläggningar och enskilda invandrare på gator och torg och t.o.m. utförde bombattentat, bankrån och polismord (Malexandermorden).

    Flera olika extremt våldsamma nazistorganisationer härjade som Vitt Ariskt Motstånd, Riksfronten och Nationella Revolutionära Armén. SD på den tiden satt visserligen inte i riksdagen, men var samtidigt ett mycket mer rasistiskt parti. Och den allmänna opinionen på 90-talet var till skillnad från i dag betydligt mer främlingsfientlig och rasistisk, så varken ?Lasermannen? eller nazisterna agerade i ett vakuum.

    Det var betydligt jobbigare att vara mörkhyad, som jag, på den tiden. Man kände sig hatad och, ja, rent av jagad.


    Det var en helt annan typ av rasism då. Det var enkelt att urskilja de som var rasister (skinheads, bombarjackor, osv). Sven-Olle var uppseendeväckande. Jag som mörkhyad föredrar 90-talets rasism mot dagens accepterade och sanktionerade rasism med SD i Sverige och motsvarande partier över hela Europa som tydligt symptom.
  • linani
    Anonym (G) skrev 2019-07-08 19:10:28 följande:

    Matproducenterna har hittat ersättningsprodukter som är billigare att producera.

    Går du exempelvis till en ramdom pizzeria idag och beställer in en pizza är det stor risk att du varken får riktig ost eller skinka på pizzan trots att det står att det ska vara ost och skinka..


    Jag hävdar det motsatta. Människor är mer intresserade av mat och råvaror idag än vad som generellt var fallet på 90-talet. Nu kan man lätt få riktigt bra pizzor med San Marzano-tomater, burrata eller fin italiensk skinka var som helst. På 90-talet var det defintivt vanligare med trist burkskinks-capricciosa.
  • Anonym (galey)

    Att det inte fanns så jävla många araber och somalier.

  • Anonym (Mannen)

    Kvinnorna var mer naturliga de hade hår mellan benen varför rakar dagens tjejer bort det. Naturligt är bäst. Rave fester och väldigt bra eurotechno gjordes. Samhället var mer homogent känns som svenskar och folket var trevligare förr idag så stirrar alla i sina mobiler.

    TV4 kom var stort bara SVT 1 och 2 i utbudet.

    Kom ihåg Z-TVoch MTV man lyssnade mycket på musik även trax på P-3.

    De som var negativt var väl långsamt bredband, mycket rasism och kriminella motorcykel gäng.

    Kriminaliteten känns har flyttas från rasister och motorcykel gängen till unga invandrar killar.

    Aqua Lemone tröjor var vanliga samt Diesel och Levis jeans.

  • Anonym (Dude)
    Aikido skrev 2019-07-08 18:29:32 följande:

    Att filmer fortfarande var som filmer ska vara det vill säga att männen var män, kvinnorna var våp och homosexuella porträtterades på ett roligt sätt.


     


    Kan ha varit 80-tal men...
     
    Yeah...well...thats just like...your opinion man.
  • Anonym (Dude)
    FuckGoggleAskMe skrev 2019-07-08 21:21:04 följande:

    Att jag var yngre och friskare då, och att de äldre släktingarna fortfarande levde. Att det var färre terroristattacker, mindre främlingsfientlighet, mindre invandringsproblematik, färre deprimerade och utbrända, större chans att lyckas få bra jobb utan utbildning men med bra personliga egenskaper. Att färre var hysteriska beträffande trendiga ämnen som tex klimat, plast, rökning och sexuell läggning (nej, jag menar inte att det är bra att vara omedveten om viktiga frågor, men man behöver ju inte vara hysterisk). I landet där jag bor, var allt mycket mindre turistiskt och tågen avgick i tid och var inte överfulla. Och nej, kommer inte att ange källa för något, detta är bara hur jag upplever det. Mobiltelefoner tycker jag är mer positivt än negativt. Appropå nostalgi, saknar jag fenomenet Hylands Hörna från runt 1970. Begränsat programutbud på TV, så alla såg programmet. Hela familjen tittade tillsammans och det var det naturliga samtalsämnet på skolor och jobb veckan efter.


    Ville man flytta hemifrån i de flesta kommuner så fick man en lägenhet, kanske inte i det bästa av områden, men man fick en.

    Att ett område var "stökigt" innebar att nån alkis bodde där och festade långt in på nätterna, inte att små drogbaroner hängde överallt och krängde knark och rekryterade ungar. Och absolut inte att man fick räkna med att en del gick runt beväpnade.

    Bostadsbrist för studenter i studentortena betydde att man inte fick lägenhet samma månad som intagen men att de löste sig tre månader senare.

    Inte att man behövde låna 3 mille som förälder för att barnen inte skulle bo i tält hela universitetstiden, eller bo med nån snuskgubbe som borrat hål i väggarna till dusch och sovrum.
  • Anonym (Anonym signatur)

    Den största skillnaden är att sociala medier inte fanns och att man köpte musik på CD-skiva. Ok, det har tillkommit mer teknik men annars är det mesta sig likt tycker jag. Tinder och sådant fanns inte, men det fanns forum på Internet liknande detta.

    Eurodiscon, som var populär under en period på 90-talet, lät simpel och billig redan då. Jag minns att jag undrade hur vi skulle se tillbaka på den musiken i framtiden.

Svar på tråden Du som var ung på 90-talet - vad var det bästa?