Inlägg från: Anonym (Bra fråga) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Bra fråga)

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    Anonym (döh) skrev 2019-07-12 16:15:57 följande:
    Du tycker att kvinnor ska tvingas ta hand om sina foster. Upphör den skyldigheten när barnet föds? Hur är det med Måns skyldigheter gentemot sina foster och barn?
    Exakt var har jag skrivit att "kvinnor ska tvingas" ? vem är Måns ?
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (anonym) skrev 2019-07-12 15:32:20 följande:
    Det är knappast ickevåld att anse att oönskat gravida inte ska kunna avsluta en graviditet för graviditet och förlossning är en av de saker som verkligen utsätter kropp och psyke för våld
    Var har jag skrivit att man inte skall kunna ?
  • Anonym (Bra fråga)
    sextiotalist skrev 2019-07-12 14:49:19 följande:
    Snabbt konstatera att vi har helt olika värderingar. Skillnaden är att jag kommer inte lobba för att du ska äta kött, att göra en abort. Jag respekterar de val du gör, trist att du inte gör detsamma utan vill att folk ska leva enligt dina ideal.

    Du missar kanske 2 saker.


    1) Det är fullständigt frivilligt att läsa det jag skriver, och man måste få ha olika åsikter i en offentlig debatt. Trist om endast en är tillåten !,


    2)Problemet är att det finns en 3:e part, förutom du och  jag, som får betala det yttersta priset i båda fallen, nämligen djuren och fostren vars liv tas ifrån dem. De har absolut ingen möjlighet när det kommer till att vara sina egna försvarsadvokater. De är ju de allra mest berörda eftersom där handlar det om liv och död. De har inte en egen röst.

  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (Ebba) skrev 2019-07-13 08:11:07 följande:
    Har fortfarande inte fått svar på om du skulle bli lika glad över en äppelkärna som ett äpple om du ville äta en frukt.

    Kan vi få ett ärligt svar på det så att vi vet om du verkligen ärligt menar att du tycker att alla stadier av en existens har samma värde?
    Förlåt att fel person kommenterar, men utan kärna inget färdigt äpple. Hoppas sen att också M kommenterar
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (anonym) skrev 2019-07-13 10:36:06 följande:
    Det är väl det arbetet som abortmotståndare i USA sysslar med där kvinnor får passera sådär 150 abortmotståndare för att komma in på kliniker medan abortmotståndarna berättar att Good will provided detta i stater där barnadödligheten är mycket hög och där nästan 50% lever på Medicaid 

    Nej det är det inte. Däremot är det det arbetet jag gör när jag arbetar kyrkligt och vill bidra till att vinna människor för Kristus, och det utan att ens nämna ordet abort. Det är nämligen så att när man kommer till tro ändras ens liv. Man får en ny syn på sig själv, världen, tillvaron, på andra och  på livet. De människor som vinns för Jesus (och då menar jag de som kommer till en ärlig och djup tro, som verkligen vill följa honom) kommer inte att vara de som senare i livet efterfrågar abort. 


    Det är ett exempel på hur man kan arbeta mot aborter utan att ens nämna aborter. Det är min väg. De personer du nämner är "nyttiga idioter" åt "abortvänner", och det de gör, menar jag, högeligen kontraproduktivt.

  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (Ebba) skrev 2019-07-13 12:53:35 följande:
    Javisst, men även om allt dna som finns i äpplet finns i äppelkärnan tror jag inte många skulle anse att de är samma sak och har samma värde. Någon som är hungrig och ber om ett äpple nöjer sig nog sällan med en äppelkärna.

    Eftersom (M) har uttryckt att ett embryo har samma värde som en människa eftersom allt dna som finns i människan finns i embryot så bör ju detsamma också gälla värdet av olika stadier av annat som växer och utvecklas.
    Naturligtvis inte, men jag tycker ändå at ett embryo (vecka 1-8) är värdefullt, liksom ett foster(vecka 9 och framåt). Dessutom är det stor skillnad på den första befruktade cellen och ett foster.
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (Ebba) skrev 2019-07-13 12:59:59 följande:
    Du sätter dig verkligen på höga hästar när du säger att de som har en ärlig och djup tro inte kommer efterfråga abort. Jag är som sagt själv troende, arbetar i en frikyrkoförsamling och har vänner som genomgått en abort. Det har för dem inte varit enkla val, men det bästa de kunde göra i de situationerna. Att säga att andra inte tror tillräckligt för att de inte tycker precis som en själv är i mina ögon högmod. Låt du Gud avgöra vilken tro som finns i deras hjärtan och jobba på att inte döma andra.

    Alla kyrkor är väl, åtminstone formellt, frikyrkor fr. o. m. 1/1 år 2000, även min (Svenska Kyrkan). Kristna växer i tron, och jag står för att jag tror att just vid de tillfällena då de gjorde abort hade de inte Jesus med sig. Däremot tror jag att Jesus älskar dem, och jag sätter mig inte på några höga hästar. Jag erkänner ju att jag själv, liksom vi alla, är syndare, och som person inte bättre än de. Jag har visserligen inte varit i en abortsituation, men har annan synd på mitt samvete, både aktiv, och framför allt underlåtenhetssynderna.


    Jag tror att dina vänner är räddade inför evigheten genom Kristi verk på Golgata, men samtidigt tror jag inte han älskar allt vi gör. Vi är inte perfekta. I så fall behövdes över huvud taget inte nåden.


    Det som verkligen är att döma är väl att göra abort. Det är ju att döma till döden, döma fostret som varken har bett om att bli till eller p något som helst sätt kan försvara sig. Jag tror att Gud är på de svagastes sida, de allra svagaste.


    Det är ett faktum att färre aborter per capita sker t.ex. på en sådana ort som min, som är procentuellt mindre sekulariserad.  Jag tror att den som växt ännu mer i tron med mindre sannolikhet är den som efterfrågar abort.

  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (A) skrev 2019-07-13 13:36:45 följande:
    +1

    Man får hålla isär olika saker. Jag tror att man växer i tron och som jag skrev till Ebba står jag för att jag inte tror de hade Kristus med sig då dessa aborter utfördes, för det som verkligen är att döma är som jag ser det är ju just att göra abort, som till och med är att döma fostret till döden. Jag tror de i hennes församling som gjorde aborterna är älskade av Gud och räddade i evighetsperspektiv genom Kristus, men det innebär inte att jag tror de hade Gud med sig i just de handlingarna. Jag tror att Kristus är på de allra svagastes sida. I fall av abort är det ju just fostret.


    jag sitter inte på några höga hästar alls. Jag påstår ju inte att jag som person är bättre än de. Jag har mycket på mitt samvete, och det förnekar jag inte. Men det är ändå faktiskt så att  tron påverkar våra värderingar och handlingar. På min ort är faktiskt aborttalen lägre per capita än i områden där det ser annorlunda ut, så jag tror faktiskt att detta att arbeta för evangeliet, även om man aldrig ens nämner ordet abort, också påverkar efterfrågan på såna. Jag tror faktiskt att även det kyrkliga arbete jag gör kan ha en positiv betydelse


    Men jag hade varit abortkritisk på rent etisk grund även om jag hade varit ateist eller agnostiker. Det kallas secular pro Life.

  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (Man kan undra) skrev 2019-07-13 15:01:38 följande:

    Varför har denna barn till varje pris växt fram och i en tid där vi inte behöver fler invånare på planeten?


    Självfallet är det viktigt att minska världsbefolkningen av människor, viktigt att  minska födelsetalen, men jag tycker inte man skall avbryta redan påbörjat liv för det. Det finns annat som kan göra. Bla. är det så att när områden utvecklas, bla ekonomiskt, brukar födelsetalet i samband med det sjunka. Det finns mycket att företa inom familjeplanering.
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (-) skrev 2019-07-13 16:29:08 följande:
    Efter att ha läst den här trådstarten undrar jag först om folk verkligen är så dumma i huvudet men självklart är det här bara en av alla dessa tråkiga trolltrådar som förstör forumet
    Jag tror trådstartaren är ärlig, och jag har förståelse för trådstarten. Jag är skattebetalare och jag vill inte känna att jag är en del av något jag tycker är fel. Visserligen är det inte just denna vinkeln som är mitt eget diskussionsområde, men jag är säker på att trådstartaren är ärlig.
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?