• Anonym (Varför?)

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

    Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?

  • Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-10 20:34:34 följande:

    I o f s är det väl mera landstingen, men frågan är bra. Som skattebetalare vill jag inte att mina skattepengar går till att döda foster, utom i extremfall. Ett medicinskt nödfall, där inte 2 liv går att rädda, räknar jag som ett extremfall.


    Jag betalar gärna skatt till sjukvård, men graviditet i normalfallet är inte en sjukdom. Jag ser det inte som skattebetalarens uppgift att bidra till aborter generellt.


    Sedan vad gäller abortfrågan tycker jag att det är synd att den etiska debatten aldrig hörs, utan bara den juridiska  - om regler och lagar. Jag vill bidra till ett klimat med sådana värderingar hos enskilda män o kvinnor så att de i sin tur bidrar till att aborter helt enkelt inte efterfrågas även om de är lagliga, alltså helt oberoende av lagstiftning.


    Och privat finansiering av aborter skulle jag föredra framför i huvudsak offentligt finansierade - även om jag allra helst inte ser några aborter alls. Dit kommer vi i o för sig inte över en natt, men på sikt är det en vision inom denna sektorn.


    Men du är beredd att dina skattepengar går till följderna av illegala aborter? Eller till att försörja alla de barn som kommer att födas när abort inte längre är tillåtet?

    Alla gatubarn som finns i världen, för att kvinnor måste föda barn fast de är fattiga, missbrukare, prostituerade osv. Vem ska ta hand om dessa barn, eller ska de, som idag, bara finnas till?
  • Anonym (anonym)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-10 22:19:16 följande:
    jag tror inte att du läste mitt inlägg, för du svarar på något helt annat än det jag skrev.
    Du vill inte att din skattepengar går till aborter men har inget problem med att dina skattepengar går till förlossningsvård för kvinnor som tvingas föda oönskade barn som efter att de är födda hamnar på någon form av institution.Skulle människor inte ha möjlighet till abort skulle det födas mängder med oönskade barn där staten  skulle tvingas ta hand om dem dessutom skulle mängder av dessa födas med dåligt allmän tillstånd för den som mot sin vilja tvingas vara gravid kommer inte att undvika skadliga saker som alkohol, droger, medicinering osv. dessutom kommer kvinnor precis som förr i tiden försöka med diverse för att framkalla missfall
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-10 21:16:55 följande:

    Ja, men jag  hade tyckt samma om jag varit kvinna. Många kvinnor gör också det. Jag betalar gärna skatt, men visst skulle jag hellre se att inte ett öre av mina skattepengar går till att döda foster.


    Det finns många kvinnor som också är för sådana värderingar hos män och kvinnor att aborter inte efterfrågas, oavsett lag. Både män och kvinnor har ansvar. I en hel del fall utövar mannen mer eller mindre påtryckning på kvinnan då han vill att hon gör abort. Jag är för sådana värderingar hos män och kvinnor att det inte sker.


    Hur många oönskade barn är du själv beredd att ta hand om?
  • Anonym (Anna)
    Anonym (Bra fråga) skrev 2019-07-10 22:32:08 följande:
    Läs mina inlägg så ser du vad de handlar om, för som sagt svarar du på något annat än det jag skrev. Du slår liksom in öppna dörrar.
    Du är alltså emot abort, men duckar för frågan om illegala aborter och oönskade barns tillvaro?

    Kan du inte tänka hela vägen, eller är det för jobbigt att redogöra för konsekvenserna, eftersom dina argument inte håller?

    För jag förmodar att det är pga barnen du är emot abort, inte för att du vill inskränka kvinnors rättigheter. Så berätta vad som ska hända med barnen.
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (Hycklare & lögnare!) skrev 2019-07-10 22:34:29 följande:
    Du hade inte alls haft samma åsikter om att skattepengar går till "onödiga" aborter om du hade varit en kvinna! Dessutom en kvinna som en gång i sitt liv känner sig tvungen att göra abort - och INGEN ANNAN - inte ens barnets far har någon vetorätt i denna fråga!

    För det är ALLTID kvinnan, och endast kvinnan, som har 100% rätt till sin egen kropp, och det blir även hon som blir tvingad till att bära fostret under (förhoppningsvis) 9 mån & riskera både hela sitt liv & att få permanenta skador på både sin kropp & sin själ/sitt sinne pga graviditeten & förlossningen.

    Och givetvis är det även ALLTID, i 99.9% av fallen, kvinnan som ENSAM tvingas ta hand om barnet, om pappan av olika anledningar varken vill, orkar eller bryr sig, trots att man kanske tog beslutet att skaffa barn TILLSAMMANS!

    För tills dess att även män kan bli gravida & tvingas fundera på abortfrågan på MER än ett abstrakt, intellektuellt (skulle jag vilja kalla det, men denna icke-fråga har INGA intelligenta/intellektuella debattörer!) plan, så har ingen man rätt till någon åsikt om rätten till fri abort, FÖR NI KAN ALDRIG ENS BLI GRAVIDA OCH HAR DÄRMED HELLER INTE EN JÄVLA ANING OM VAD VI KVINNOR TVINGAS GÅ IGENOM!!

    PUNKT. END OF DISCUSSION!

    Nej. Jag är 100 % ärlig här.. När jag skrev att jag tyckt samma menade jag om jag hade haft samma personlighet och jag är övertygad om att det inte är könet i sig som avgör  personligheten i sig själv, i sin innersta kärna. Jag har hört mycket starkare abortkritik från tjejer än killar. Vetorätt ? Var har jag skrivit något om vetorätt ?  Däremot måste jag väl som skattebetalare få uttrycka en åsikt om de pengar jag själv betalar ? Ligger inte det i demokratins väsen ?


    Var har jag skrivit något om att påtvinga ?


    var har jag skrivit att inte pappan skall ta ansvar ? Tvärtom skrev jag ju att jag vill verka för sådana värderingar hos både män och kvinnor att aborter inte efterfrågas - helt OBEROENDE av lagstiftning. Jag är mer intresserad av en etisk abortdiskussion än en juridisk.


    var skrev jag något om fri abort ? Slår du inte in öppna dörrar ? Sedan, eftersom det är frivilligt att läsa vad jag skriver, så tycker jag det är helt OK att jag skriver åsikter i en tråd som dessutom börjats av någon annan, så länge jag följer forumets regler.


    Jag är långt ifrån klar med detta ämne. 


     


     

  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (Anna) skrev 2019-07-10 23:00:05 följande:
    Du är alltså emot abort, men duckar för frågan om illegala aborter och oönskade barns tillvaro?

    Kan du inte tänka hela vägen, eller är det för jobbigt att redogöra för konsekvenserna, eftersom dina argument inte håller?

    För jag förmodar att det är pga barnen du är emot abort, inte för att du vill inskränka kvinnors rättigheter. Så berätta vad som ska hända med barnen.

    Du har helt missförstått vad mina inlägg handlar om, och läser in sådant jag inte skrev, men som du väntade dig att jag skulle skriva..


    Det jag inte skrev något om var abortlagstiftning. I stället skrev jag om 2andra saker, dels trådens ämne, att jag som skattebetalare inte ville att aborter, utom i nödfall, finansieras med skattemedel, och dels att jag ville vara med och verka för sådana värderingar bland män och kvinnor att de inte efterfrågade aborter.


    Ett abortförebyggande arbete värt namnet måste bestå av flera kombinerade saker, precis som att en pall behöver minst 3 ben för att stå:


    Dessa 3 är följande.


    A) Förebygga graviditeter. Jag förespråkar inte i allmänhet just oplanerade graviditeter.


    B) Alternativ till abort när graviditet redan är ett faktum, och det är individuellt vad det kan vara. I vissa fall förvandlas en oplanerad graviditet till en önskad när livet på olika sätt förbättras eller förändras. Då tycker jag det är bättre att eliminera problem än att eliminera foster. I sådana fall är det föräldrarna själva som tar hand om barn.


    C) Förnyade värderingar hos enskilda män och kvinnor, och det gäller båda könen. Inte så sällan är det mannen som initierar en abort. Som jag skrev så är värderingar avgörande. Vissa som har de värderingarna som också jag håller gör inte abort när de är i samma läge som andra med andra värderingar som gör abort.


    Jag har inte skrivit ett enda ord om juridiska "rättigheter". Jag diskuterar abortfrågan på ett etiskt plan, inte det juridiska, men alla som svarar tror att jag diskuterar lagstiftning.


    Ett exempel på värderingsarbete är tex att jag är aktiv inom Svenska Kyrkan. Det är visserligen inte främst med abortmotiv, men jag tror att en bieffekt om jag är med och vinner fler hjärtan för kristen tro ä att det är också personer som sannolikt inte kommer att efterfråga abort i framtiden, för när man kommer till tro påverkas ju ens syn på livet i stort, ens värderingar, syn på andra individers värde osv.


    Men jag hade varit abortkritisk även som ateist eller agnostiker, och har respekt för folk som är det. Det benämns SECULAR PRO LIFE.


     


     

  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (döh) skrev 2019-07-10 22:42:35 följande:
    Var skattepengar ska gå till är en sak. Vad som ska vara kriminaliserat är en annan. Jag som kvinna (och som människa) bestämmer över min egen kropp och vill att det ska fortsätta vara så.
    Exakt var har jag skrivit något om kriminalisering ? Jag skrev 2 saker, det ena att jag som skattebetalare inte vill bidra till att döda foster, utom i medicinskt nödfall, och det andra att jag är för sådana värderingar hos män och kvinnor att aborter inte efterfrågas, helt oberoende av lagstiftning. var skrev jag något om kriminalisering ?
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (!) skrev 2019-07-10 22:36:40 följande:
    Varför man skulle ta livet av sig? För att man tvingas genomgå en graviditet och förlossning som man absolut inte kan leva med. Jag skulle ta livet av mig i den situationen.
    Var har jag skrivit något om att tvinga ?
  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (Anna) skrev 2019-07-10 22:55:30 följande:
    Men du är beredd att dina skattepengar går till följderna av illegala aborter? Eller till att försörja alla de barn som kommer att födas när abort inte längre är tillåtet?

    Alla gatubarn som finns i världen, för att kvinnor måste föda barn fast de är fattiga, missbrukare, prostituerade osv. Vem ska ta hand om dessa barn, eller ska de, som idag, bara finnas till?

    Var har jag skrivit något om att kriminalisera ? Läste du verkligen mina inlägg ?


    Jag tycker inte man ska döda gatubarn, men självfallet är det viktigt att förebygga graviditeter och att ta hand om de gatubarn som finns.

  • Anonym (Bra fråga)
    Anonym (Anna) skrev 2019-07-10 23:00:05 följande:
    Du är alltså emot abort, men duckar för frågan om illegala aborter och oönskade barns tillvaro?

    Kan du inte tänka hela vägen, eller är det för jobbigt att redogöra för konsekvenserna, eftersom dina argument inte håller?

    För jag förmodar att det är pga barnen du är emot abort, inte för att du vill inskränka kvinnors rättigheter. Så berätta vad som ska hända med barnen.
    Jag har över huvud taget inte skrivit något om lagstiftning. Du måste läsa bättre och svara på det som faktiskt skrivs om du ska svara, inte på det du tror att jag skrev, men som jag inte skrev.
Svar på tråden Varför ska staten finansiera aborter till stor del(borträknat våldtäkter och minderåriga) då sex inte är en rättighet?