• Gullan803

    Prematur vattenavgång v 25 praktisk hjälp? Erfarenheter

    Våran flicka är utplockad med akutsnitt i v 25 +1 pga havandeskapsförgiftning. Det är en tuff resa som väntar er är jag rädd. Om du vill så kan jag berätta lite mer ingående om allt vi var med om men det blir en mindre novell, haha :) när det gäller hur lång vistelsen blir på sjukhus så är det bra att tänka "till bf", många får gå hem tidigare men har man det som mållinje så kommer allt innan det kännas bra :)

    Bra att veta är att ni kommer få intyg av läkare för vård av allvarligt sjukt barn och det intyget ger båda föräldrarna rätt att vabba för barnet samtidigt. Det finns psykolog kopplat till neonatal som kan hjälpe med många av de praktiska frågorna om intyg osv :)

    Kläder är inget ni behöver tänka på riktigt än och när det väl är dax kommer liten att vara för liten för allt som kan köpas. Men oroa er inte på alla neonatal avdelningar finns hemmasydd donerade kläder hela vägen ner till stl 36 :)

    Bra läsning finns på svenska prematurförbundets hemsida och många både lyckliga och olyckliga historier finns i fb-grupperna om prematurer :)

    Lycka till, jag hoppas liten stannar länge på insidan <3

Svar på tråden Prematur vattenavgång v 25 praktisk hjälp? Erfarenheter