• Anonym (Y)

    Barn idag leker inte som förr?

    Yes. Håller helt med. Har flertalet vänner inom lärarvärlden som säger samma...

  • Anonym (Y)
    Anonym (Förälder 40+) skrev 2019-07-13 10:45:04 följande:

    Är det bara jag som börjar bli gammal och mossig?

    Eller leker barn mera beskedligt idag? Barn 2019 är i mina ögon kaxigare och mera uppkäftiga mot vuxna än när jag växte upp. Och många av mina jämnåriga kunde minsann vara ganska odrägliga när jag var yngre också för den delen..

    Men de verkar leka mycket mindre spontant? Det är en generell iakttagelse.. Så svar som -Mina ungar leker i alla fall mycket utomhus, är inte vad jag är ute efter. Utan det är mer i ett större perspektiv jag är nyfiken på saken. De verkar leka mera beskedligt idag. Och vara mycket mer kontrollerade av föräldrar.. Har många exempel att ge..


    Ursäkta otydligheten.

    Jag håller med om att barn idag dels är mycket uppkäftigare och kaxigare (vilket vänner som är lärare bekräftar). Man får knappt kräva av barnen att de uppför sig när de är i skolan (det gäller att passa sig som lärare - då man snabbt kan misstänkas för att ha kränkt barnet)

    Ändå tycks många föräldrar tro att skolan är någon slags uppfostringsanstalt.

    Att barnen inte leker lika spontant längre har jag också tänkt mycket på. När jag var barn kunde man skapa lekar av sina fantasier och kanske med endast kottar och pinnar som främsta leksaker (vid ex utflykt till skogs) - voilà - så hade man byggt en bonngård.
Svar på tråden Barn idag leker inte som förr?