• korngryn

    Är det sån jäkla skillnad mellan stad och landsbygd? (Ny tråd, anonyma svar)

    Ja du har gjort rätt iakttagelse. Det är det där som är baksidan av medaljen. Självklart finns det missbruk, dåliga könsroller och misshandel i stan också, och det finns intelligenta medvetna människor i glesbygd också, men på _gruppnivå_ är det precis som du beskriver.

    Det ser väldigt vackert och tilltalande ut med naturen och allt, fantastiska bostadspriser och så. Växte själv upp i ett sånt pyttesamhälle, och har levt i pyttesamhällen som vuxen också. Men skrapar man lite på ytan så ändras ju bilden något. Idrottförening för alla barn, ja för alla barn som gillar och har talang för _idrott_ ja! Ett intelligent och teoretiskt begåvat barn har inget att hämta utan blir oftast helt utmobbat.

    Jag kan också förstå din tjej som aldrig vill flytta tillbaka, pga könsrollerna kan det vara rätt vidrigt att vara kvinna i ett sånt samhälle. Det var helt normalt att bli insliten och våldtagen i EPA-traktorer på väg till skolan, och poliser och andra vuxna bara garvade för ?så är ju killar?.

    Det finns ofta en skepticism mot folk som kommer utifrån, men i regel inte lika illa som man tror. Det kommer säkert gå bra om ni bestämmer er för att flytta dit, bara man tar seden dit man kommer och anpassar sig till de som redan bor där. Man ska hålla sig på sin kant, samtidigt som det är viktigt att hälsa på alla när

    man är ute och kör bil. Prata inte för mycket. Ha inte för fin bil, jobba inte med något ?fjolligt? (=kvinnligt, allt som kan associeras med kvinnligt har oerhört låg status) tacka aldrig nej till alkohol, ha inte för dyra prylar, klä dig inte i skjorta och använd aldrig hår-/rakningsprodukter. Då kommer det säkert att gå bra.

Svar på tråden Är det sån jäkla skillnad mellan stad och landsbygd? (Ny tråd, anonyma svar)