Inlägg från: Anonym (HANna) |Visa alla inlägg
  • Anonym (HANna)

    Hur förlika sig med att mitt barn har en frånvarande pappa?

    Jag tror att det man kan glra är att arbeta med det som man kan påverka, i detta fall sitt eget föräldraskap och engagera sig i hur man själv vill vara förälder.

    Att lägga en nassa energi på att grubbla över varför den andre gör som han gör (elker som nån var inne på om man kunnat se tecken på det tidigare) gör knappast nån positiv skilnad utan tar bara onödig energi.

    Var tydlig med att han givetvis alltid är välkommen i sitt barns liv (under ordnade former) och var tillmötesgående om han vill det, men lägg merparten av energin på atr bygga upp ett bra och tryggt liv kring barnet utifrån de förutsättningar som faktiakt finns.

    Visst är det synd om både barn och pappa om de förlorar en relation som skulle kunna ge dem båda mycket och visst kan pappans frånvaro vara någo som barnet kommer behöva bearbeta i livet, men barnets uppväxt kan bli lika fin och trygg som för andra barn.

    Så fokusera på att skapa ett så bra liv som möjligt för er utifrån de faktiska förutsäningaena och lägg mindre energi på att fundera kring hur det "borde vara" är mitt tips.

    Med det sagt har du naturligtvis också rätt att sörja den dröm/veeklighet som inte blev.

  • Anonym (HANna)
    Ällingen skrev 2019-07-18 22:49:42 följande:

    Ja, val, som i detta fallet, en mamma. En mamma måste väl inte vränga sig in och ut för barnens skull. Och gör hon det så är det ju ett val hon gör. Så varför ska män få skit för det för HON väljer det?


    Nu tycker jag att Bullen generaliserar väl mycket och dessutom börjar en diskussion som kanske inte är så relevant för tråden (men det får ts avgöra), men det verkar som att du inte alls förstår vad som avses.

    Bullen skriver inte att dessa män är dåliga föräldrar för att mamman vränger sig in och ut för barnets skull utan att dessa män är dåliga föräldrar för att de själva inte gör det. Så dessa mäns dåliga föräldraskap har inget att göra med huruvida mammorna är bra föräldrar eller inte. Det är i te det som är poängen i det Bullen skrivee. Dessa män är dåloga föräldrar på egna meriter oavsett om mammorna skulle varit bra eller dåliga.

    Sen håller jag med dig om att de är extremt felaktigt att prata i termerna om att män är skit osv. Se allra flesta män i Sverige idag tar sitt föräldraansvar. Och människor som av en eller annan orsak inte klarar att göra det är heller i te i min mening per definition "skit".

    Så jag vänder mig också starkt mot Bullens inlägg, men det verkar ändå som du missförstår vad som står. Papporna i Bullens inlägg är dåliga föräldrar för att de inte engagerar sig i sina barn, de är inte dåliga föräldrar för att mammorna enggerar sig i sina barn. . PAappan får inte skit för de val mamman gör utan för de val han själv gör.
Svar på tråden Hur förlika sig med att mitt barn har en frånvarande pappa?